La justícia investiga sis irregularitats d'adjudicataris de pisos de Promusa


  • Comparteix:

Promusa ha readjudicat una trentena de pisos

Promusa ha readjudicat una trentena de pisos

Promusa ha denunciat sis possibles irregularitats d'adjudicataris de pisos de protecció oficial de venda en què els beneficiaris dels habitatges no hi viuen, segons ha explicat l'empresa municipal a Cugat.cat. Els casos, investigats per la justícia, estan en vies de resolució. Els tribunals ja han resolt nou casos més favorables a Promusa, anul·lant els contractes de venda corresponents en cada cas. El gerent de Promusa ha explicat que un cop es recuperen els pisos es readjudiquen en funció de la llista d'espera vigent de l'empresa municipal.

El gerent de Promusa, Lluís Hosta, ha explicat a Cugat.cat que l'empresa municipal, davant els possibles casos d'irregularitats, contracta un detectiu per investigar els adjudicataris. Una vegada s'ha elaborat un informe sobre els investigats i es tenen proves que demostrin les irregularitats, Promusa fa una denúncia als jutjats.

El gerent de Promusa, Lluís Hosta, ha explicat el procés de les denúncies.

Lluís Hosta

Un cop es presenta la denúncia, l'interessat es fa enrere i retorna el pis o, sinó, anem a judici i el jutge dicta sentència.


Hosta ha destacat que fins ara s'han resolt nou sentències, totes favorables a l'empresa municipal, anul·lant els contractes de venda. El gerent de Promusa ha explicat que actualment hi ha sis denúncies més en via de resolució.


Actualment, l'empresa municipal explicita en els contractes clàusules resolutòries, com diu Hosta.

Lluís Hosta

Si no es viu a l'habitatge, si no es fa el manteniment adequat o es ven l'immoble sense els procediments administratius legals, Promusa només retorna el 80% del preu pagat.


El gerent de Promusa també ha explicat que anteriorment la Generalitat, a petició dels beneficiaris, podia treure la qualificació de protecció oficial a un pis si es tornaven tots els ajuts proporcionats. Des de fa cinc anys, aproximadament, Hosta assegura que ja no es pot fer aquesta desqualificació ja que permetia l'especulació per part dels ciutadans.

Hosta ha afegit que ja s'han readjudicat una trentena de pisos retornats per via legal o de forma voluntària.



  • Comparteix:

COMENTARIS

Home no havia vist la notícia, peró me n'alegro. Jo soc adjudicatari de promusa i fa ja dos anys que hi visc al meu pis amb la meva dona i em sobren dits d'una mà per dir quantes vegades he vist als meus veïns del davant. Només molt de tant en tant venen, obren les finestres per ventilar i marxen. A veure si ens posem seriosos amb aquests temes i les vivendes es donen a gent qeu la necessiti i vulgui viure !!.

José Luis Cabrera. Enviat el 12/mai/10


OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.