Valldoreix recupera el 78% de la brossa orgànica generada gràcies al servei de recollida porta a porta

Contenidors de recollida sel·lectiva

Municipal

Publicat el 29/mar/10 per Irene Campmany

El servei de recollida porta a porta de brossa orgànica a Valldoreix ha permès recuperar en tres mesos 230 tones de fracció orgànica i vegetal, el 78% del rebuig orgànic que es genera al territori. Aquest nou servei, que l'Ajuntament va posar en marxa el desembre passat, forma part de la campanya 'A Valldoreix, tots amb la selecció selectiva' que té a més com a objectiu millorar la recollida selectiva de paper, vidre, envasos i restes vegetals de jardí.

La campanya 'A Valldoreix, tots amb la selecció selectiva' ha permès consolidar la recollida de brossa orgànica amb la recuperació del 78% del rebuig orgànic que es genera a Valldoreix. El model de recollida porta a porta consisteix en lliurar els residus al servei municipal de recollida davant de la porta de casa o el comerç, en uns dies i hores determinats per a cada fracció.

La implantació de la recollida orgànica a Valldoreix ha modificat els horaris de recollida de la brossa porta per porta. Dilluns, dimecres i divendres és el torn de la brossa orgànica, mentre que els dimarts, dijous i dissabtes es fa el recull el rebuig. Amb la incorporació de Valldoreix, s'ha estès a tot el municipi la recollida de brossa orgànica. L'Ajuntament té previst ampliar el servei de recollida porta a porta a les fraccions de vidre, paper i envasos.

Més de 50 municipis catalans s'han adherit des de l'any 2000 al pla de recollida porta a porta.