Primera pedra virtual de la futura 'ciutat intel·ligent'


  • Comparteix:

Sant Cugat ha començat el procés per convertir-se en 'ciutat intel·ligent'. El projecte, que uneix les voluntats de l'Ajuntament i les empreses Abertis Telecom i Indra, pretén convertir el municipi en un referent en l'ús de les noves tecnologies al servei de l'eficiència, l'estalvi econòmic i la millora dels serveis a la ciutadania. L'alcalde i representants de les dues companyies han signat aquest divendres el conveni per impulsar el projecte, que donarà els primers fruits al febrer de l'any vinent amb la presentació d'un pla estratègic. Lleida és l'altra ciutat catalana vinculada al projecte, que compta amb el vistiplau enèrgic de la conselleria d'Economia de la Generalitat.

Les 'ciutats intel·ligents' són les que fan un ús intensiu de les tecnologies per aconseguir una gestió eficient dels recursos i millorar la prestació de serveis. La col·laboració entre Sant Cugat i les empreses Abertis Telecom i Indra, que comença amb una experiència pilot però té un horitzó de llarg termini, pretén explorar sobre el terreny les possibilitats reals d'aquest model. L'alcalde, Lluís Recoder, posa alguns exemples de la traducció pràctica que tindrà aquest projecte.

Lluís Recoder

Controlar a distància el reg dels parcs, utilitzar les tecnologies per atendre les persones dependents, controlar l'enllumenat elèctric.



El conseller d'Economia, Antoni Castells, ha 'apadrinat' el naixement de les dues primeres 'ciutats intel·ligents' del país i ha declarat que Sant Cugat i Lleida es posen així 'al capdavant d'una Catalunya que ha d'estar al capdavant d'Espanya i d'Europa'. Castells ha elogiat el paper de Sant Cugat com a motor d'innovació i canvi tecnològic.

Antoni Castells

Sant Cugat ha fet un canvi espectacular i és una ciutat de referència en aquest àmbit, amb la confluència d'universitat, empresa i dinamisme ciutadà.


El president d'Abertis, Salvador Alemany, ha afirmat que el projecte que ara s'experimentarà a Sant Cugat i Lleida serà vàlid per al conjunt del país i, a més, aportarà un benefici a les dues companyies implicades.

Salvador Alemany

L'experiència ha de servir al conjunt del país. Les empreses estem fent país però alhora ens estem creant un avantatge competitiu de futur.


El president d'Indra, Javier Monzón, ha indicat que el projecte és un bon exemple de com s'articula un projecte d'innovació, en un entorn de talent, amb la implicació de dues empreses líders i amb el compromís dels clients, en aquest cas els ajuntaments de Sant Cugat i Lleida.

Javier Monzón

És un bon exemple de com s'articulen projectes innovadors, que requereixen un clima favorable al talent com el que hi ha a Catalunya.


Els primers fruits del projecte es veuran al febrer de l'any vinent, quan es presentaran els plans estratègics que concretaran els projectes que es podrien desenvolupar a cada ciutat. La proposta conjunta d'Abertis Telecom i Indra també contempla crear un centre de referència a Catalunya en l'àmbit de les 'ciutats intel·ligents' que desenvoluparà solucions tecnològiques destinades als ajuntaments.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.