L'Ajuntament engega la segona escola taller per joves amb problemes d'inserció laboral


  • Comparteix:

La primera escola taller ha permès rehabilitar la Masia de Torreblancar

La primera escola taller ha permès rehabilitar la Masia de Torreblancar

L'ajuntament posarà en marxa la segona Escola Taller adreçada a joves amb problemes d'inserció laboral que servirà, alhora, per rehabilitar la Masia de Can Ribes. Aquesta iniciativa està adreçada a joves d'entre 16 i 24 anys que vulguin apendre els oficis de manobre i lampista. El curs, que té una durada de dos anys, començarà el mes de desembre i de moment i ja hi ha 12 persones inscrites.

L'objectiu d'aquests tallers és ensenyar l'ofici de paleta i lampista i estan adreçats a joves d'entre 16 i 24 anys que no hagin acabat els estudis i tinguin dificultats per incorporar-se al món laboral. El curs té una durada de dos anys, primer, amb una formació teòrica que després portaran a la pràctica rehabilitant un edifici municipal.
Després de l'èxit de la primera edició, que ha permès rehabilitar la Masia de Torreblanca, l'ajuntament, mitjançant el Servei d'Ocupació Municipal (SOM), engega la segona Escola Taller. Ens ho explica el tinent d'alcalde de Polítiques Socials i Joventut, Antoni Ramon.

Antoni Ramon

Vam decidir organitzar la segona escola taller després de l'èxit de la primera edició. És una sortida pels joves amb fracàs escolar perquè puguin aprendre un ofici.


Aquests tallers es desenvoluparan a la Masia de Can Ribes situada a la carretera de la Arreabassada. Els alumnes rehabilitaran l'espai desenvolupant tasques de millora de l'interior de l'edifici i la instal·lació del sistema elèctric i d'aigua. Escoltem a Antoni Ramon.

Antoni Ramon

L'escola Taller estarà ubicada a la Masia de Can Ribes i els alumnes faran tasques de paleta i lampista. Quan les obres estiguin acabades també es pintarà part de l'edifici.


El taller es posarà en marxa el mes de desembre. Cada curs té una cabuda per dotze alumnes. Fins ara, s'han presentat 12 sol·licituds, la majoria de les quals són per l'especialitat de lampista. Els interessats en apuntar-se ho poden fer fins el 24 de novembre a l'Oficina d'Ocupació Municipal.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.