L'Ajuntament doblarà els ajuts per la instal·lació de sistemes d'aprofitament d'aigua i energia solar


  • Comparteix:

L'any vinent, l'ajuntament incrementarà la partida pressupostària destinada a subveniconar instal·lacions d'estalvi d'aigua i aprofitament d'energia solar. Així ho ha decidit l'equip de govern després que el nombre de sol·licituds per aquestes subvencions s'hagi duplicat.

El número de subvencions sol·licitades per instal·lar sistemes d'estalvi d'aigua i aprofitament d'energia solar s'han duplicat aquest any al nostre municipi. Pel que fa a l'estalvi d'aigua, s'han rebut un total de vuit subvencions, tres més que l'any passat. En el cas dels sistemes d'aprofitament d'energia solar, també s'han rebut vuit sol·licituds, el doble que al 2002.

Des de l'ajuntament han valorat positivament aquestes xifres, ja que demostren una major sensibilitació dels santcugatencs per la construcció sostenible. El tinent d'alcalde de Medi Ambient, Eduard Pomar, ha recordat però que es tracta d'unes instal·lacions força cares i que és important facilitar al màxim la seva instal·lació als ciutadans.

Eduard Pomar

La gent es va sensibilitzant, i per això, des de l'ajuntament cal donar facilitats per subvencionar aquestes instal·lacions.


Amb aquesta voluntat, Pomar ja ha anunciat algunes mesures, com promoure més aquestes subvencions perquè la gent les conegui, incrementar la partida del pressupost pel 2004 destinada a aquestes ajudes o bonificacions en l'impost de construcció.

Eduard Pomar

Destinarem una partida més important del pressupost pel 2004 i també hi ha una bonificació del 95 per cent en l'impost de construcció.


Recordem que les subvencions que atorga l'ajuntament són per als sistemes d'estalvi d'aigua de 800 euros, sempre que aquesta quantitat no superi la meitat del cost total, Per a l'aprofitament d'energia solar, els ajuts van dels 450 als 1.500 euros, depenent de la superfície de captadors solars que es vulguin instal·lar.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.