El sistema de pilones es col·locarà, finalment, abans de Nadal


  • Comparteix:

Es vol evitar que el pas dels cotxes provoqui aquestes trencadisses.

Es vol evitar que el pas dels cotxes provoqui aquestes trencadisses.

Les primeres pilones que impediran el pas dels vehicles als carrers de vianants estaran instal·lades abans de les vacances de Nadal. Així ho ha explicat la tinent d'alcalde de Ciutat Sostenible, Mercè Conesa, durant una reunió amb els veïns dels carrers Sant Ramon, Carme, Sort i Gorina, on es provarà aquest sistema. L'objectiu del consistori és haver instal·lat aquestes pilones a totes les zones de vianants abans d'un any.

Per tal de garantir la vinantització del centre i limitar els pas de vehicles pels carrers de vianants, l'ajuntament posarà en marxa en unes setmanes un sistema de pilones elèctriques que s'activaran a través d'uns semàfors i unes targes magnètiques.

D'aquesta manera, només els veïns de la zona podran accedir amb cotxe a aquests carrers fent baixar les pilones amb una tarja magnètica que els facilitarà el consistori. Pel que fa als comerciants, aquests només podran accedir amb vehicle al seu negoci durant uns horaris limitats de càrrega i descàrrega.

De moment, aquest sistema es començarà a utilitzar al sector comprès pels carrers Sort, Gorina, del Carme i Sant Ramon. Durant aquests darrers dies els tècnics ja han estat fent diverses proves elèctriques, i segons la tinent d'alcalde de Ciutat Sostenible, Mercè Conesa, les pilones començaran a funcionar abans de les vacances de Nadal.

Mercè Conesa

Nosaltres volem que entri en funcionament abans de Nadal, i per tant, ara acabarem de fer els assajos i de resoldre els dubtes dels veïns i veïnes.


A partir del mes de gener, i un cop vistos els resultats d'aquesta prova pilot, la voluntat del consistori és anar introduint el sistema de pilones als diferents sectors del centre de la ciutat per tal de garantir, abans d'un any, que els carrers siguin només per als vianants.

Mercè Conesa

Ens agradaria donar continuïtat a això i anar completant altres punts dels centre per garantir que els carrers siguin per als vianants.


Després de la reunió mantinguda ahir amb els veïns afectats, el consistori acabarà de provar el circuit elèctric que regula tot el sistema i començarà ja a instal·lar els semàfors i les pilones corresponents a aquest sector de la ciutat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.