L'Ajuntament s'adhereix a la marxa de les dones del Putumayo contra la guerra i la violència a Colòmbia


  • Comparteix:

Toni Ramon ha estat l'encarregat de 'simbolitzar' la solidaritat amb la penjada d'un cartell.

Toni Ramon ha estat l'encarregat de 'simbolitzar' la solidaritat amb la penjada d'un cartell.

La penjada d'un cartell al carrer Santa Maria on es llegeix 'Sant Cugat amb la Ruta Pacífica de Mujeres' ha servit a l'Ajuntament per mostrar la seva solidaritat amb les dones de la regió colombiana del Putumayo. El consistori, que donarà a conèixer la marxa pacífica d'aquestes dones per acabar amb la violència i les fomigacions al país, col·labora, a més, aportant 5.000 euros.


La penjada d'una pancarta amb el lema 'Sant Cugat amb la Ruta Pacífica de Dones' ha estat una de les accions per demostrar el suport de l'Ajuntament a la mobilització de les dones al Putumayo.

L'ajuntament col·labora amb aquest moviment de dones aportant 5.000 euros i donant suport a la Taula Catalana per la Pau i els Drets Humans. El tinent d'alcalde de Polítiques Socials, Toni Ramon, insta el govern colombià a trobar una solució pacífica als conflictes i eradicar els cultius de droga evitant els conflictes armats.

Toni Ramon

Des de l'ajuntament he enviat una carta a les autoritats colombianes per recolzar la iniciativa.


El Putumayo és una població pobre del sud de Colòmbia que sobreviu gràcies al cultiu de coca. Per combatre el narcotràfic, el govern colombià amb el recolzament dels Estats Units va posar en marxa el 'Pla Colòmbia' contra la droga basat en la fomigació d'aquesta regió que fa que es malmetin els cultius i a més, afecta negativament la salut dels ciutadans.

'La ruta Pacífica de les Dones' ha organitzat una mobilització cap al Putumayo, per solidaritzar-se amb els ciutadans d'aquesta població. Ho explica una representant d'aquesta associació, Sandra Luna.

Sandra Luna

Les dones colombianes estem en ruta pacífica per visibilitzar els efectes de la guerra del Putumayo en la vida dels ciutadans.


Des del consistori, es distribuiran també onze plafons informatius per diferents punts municipals de la ciutat on s'anunciaran les activitats que es duran a terme per promoure la pau.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.