El parc del Turó de Can Mates s'inaugura aquest diumenge


  • Comparteix:

Sant Cugat comptarà amb un nou espai verd urbà a partir d'aquest diumenge. El parc del Turó de Can Mates, de 20 hectàrees, es convertirà en el més gran de Sant Cugat i donarà continuïtat a les 7 hectàrees de l'actual Parc Central. L'espai comptarà amb zones per a pícnic, àrees de joc infantil, horts urbans i un mirador, entre altres.

Aquest diumenge es presenta al conjunt de la ciutadania el nou parc del Turó de Can Mates, que es convertirà en un dels parc urbans més grans de Catalunya, amb un total de 27 hectàrees, incloent l'actual Parc Central. L'espai comptarà amb zones boscoses, zones agrícoles, esportives i jocs infantils. El parc també disposarà d'una zona habilitada per al cultiu d'horta.

El mateix diumenge es farà entrega dels 21 horts urbans que tindran una superfície d'entre 161 i 73 metres quadrats. Escoltem la tinenta d'alcalde de Territori, Mercè Conesa.

Mercè Conesa

En total s'han presentat unes 13 sol·licituds, aquesta setmana farem les adjudicacions i diumenge podrem entregar ja els horts.


La vegetació que predominarà al parc serà de caràcter mediterrani i els més de 10.000 arbres que s'hi han plantat comptaran amb un sistema de reg intel·ligent per minimitzar el consum d'aigua.

Escoltem el tinent d'alcalde de Medi Ambient, Eduard Pomar.

Eduard Pomar

El parc comptarà amb una vegetació típica de Sant Cugat. Les plantacions són espècies de baix consum.


Els actes començaran a les 11 del matí amb una caminada popular que sortirà del Parc Central i a partir de dos quarts de 12 del migdia tindrà lloc una xocolatada que estarà acompanyada d'un espectacle d'animació infantil. A més, durant tot el matí hi haurà un tren turístic que farà un recorregut per tot el parc del Turó de Can Mates.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.