Més d'un milió d'euros per a obres de millora a la ciutat

Algunes de les obres s'han fet al carrer de Xerric i Santa Maria

Municipal

Publicat el 30/ago/12 per Sílvia González

La ciutat ha millorat les seves intal·lacions i infraestructures aquest estiu amb un conjunt d'obres que han suposat una inversió de més d'un milió d'euros per a l'Ajuntament. Després de completar la remodelació de la plaça de Barcelona, els treballs de juliol i agost s'han desenvolupat a les pistes d'atletisme de la Guinardera i els carrers de Santa Maria i Xerric, per continuar al setembre amb més actuacions a la carretera de Vallvidrera i l'avinguda de Volpelleres. La ciutat també ha tingut altres inversions de millora d'altres administracions com són el Pla de Barris de les Planes i el Celler Cooperatiu, a càrrec de la Generalitat i el govern espanyol, respectivament, que hi han contribuït entre les dues amb 600.000 euros.

Com cada any, el consistori ha aprofitat els mesos de menys trànsit per fer diverses actuacions de millora d'instal·lacions i infraestructures. Uns treballs que finalitzaran després de la tornada de vacances i que, en total, suposen una inversió de l'Ajuntament d'1'1 milions d'euros centrats en la reforma de la plaça de Barcelona, la instal·lació de la gespa artificial de les pistes d'atletisme de la Guinardera i, tal com va informar Cugat.cat, la renovació de l'enllumenat públic dels carrers de Santa Maria i Xerric.

L'actuació a les pistes s'han endut 425.000 euros, mentre que la renovació de l'enllumenat ha tingut un cost de més de 73.000 euros. La plaça de Barcelona, que va completar la seva remodelació just abans de Festa Major, ha tingut un cost de 500.000 euros, incloent la integració de l'espai a l'Eix de vianants. Les obres han tingut una durada de gairebé un any.

Els treballs de millora continuaran al setembre amb l'ampliació de les voreres de l'avinguda de Can Volpelleres, pressupostades en 35.000 euros, i la creació de voreres a la carretera de Vallvidrera, finançades amb 29.000 euros. Segons l'alcaldessa, Mercè Conesa, l'obra a l'avinguda de Volpelleres eliminarà els punts negres d'accessibilitat, mentre que el treball a la carretera de Vallvidrera té com a objectiu crear un camí segur i accessible per a vianants des del pont de Can Gatxet fins a l'Escola Tècnica Superior d'Arquitectura del Vallès (ETSAV).

Mercè Conesa

Aquella part que confronta amb l'ETSAV que s'ha d'arranjar per garantir que veïns i vianants puguin circular per la carretera de forma correcta.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



A banda de la inversió municipal, la Generalitat ha completat aquest agost els treballs previstos dins el Pla de Barris de les Planes, consistents en la urbanització del carrer de Nostra Senyora de l'Estrada al barri de Les Planes. El govern ha destinat més de 200.000 euros a aquest projecte.

Amb relació a l'aportació del govern espanyol, el Celler Cooperatiu finalitza al setembre els treballs de remodelació, amb la previsió que s'inauguri a la tardor. El cost ha estat de 490.000 euros.