Sant Cugat presenta uns indicadors econòmics superiors a la mitjana catalana i estatal


  • Comparteix:

El butlletí econòmic està elaborat pel grup de recerca AQR de la UB

El butlletí econòmic està elaborat pel grup de recerca AQR de la UB

Els indicadors econòmics de Sant Cugat estan per sobre de la mitjana catalana i estatal. Així ho posa de manifest el quart butlletí econòmic de la ciutat, amb dades com la taxa d'atur o la taxa de creixement del PIB, que és d'un 3'16 per cent, quasi un punt percentual per sobre del creixement de Catalunya. Aquest creixement però, es veu condicionat, segons l'alcalde, pel desenvolupament paral·lel d'infraestructures de transport públic i privat a la comarca, que no avancen al mateix ritme.

Aquest estudi, elaborat pel grup de recerca de la Universitat de Barcelona, posa de manifest que Sant Cugat ha mantingut un creixement econòmic en el darrer any. Així ho demostra la taxa de creixement del PIB, que l'any 2002 ha estat d'un 3'16 per cent, prop d'un punt percentual per sobre de la taxa catalana.

Si bé el nombre d'afiliats a la Seguretat Social ha disminuït un 2'3 per cent, seguint una tendència general al país, el creixement interanual de l'atur ha passat del 10'5 per cent al desembre del 2002 al 6'2 per cent al març d'aquest mateix any. Per a Jordi Suriñach, director de l'informe, a Sant Cugat l'atur disminueix més de pressa que al conjunt del país.

Jordi Suriñach

La desacceleració del creixement de l'atur és molt més ràpid que no a Catalunya o al conjunt de l'Estat.


Aquestes bones perspectives es reflecteixen també en matèria d'habitatge, ja que l'any l'any passat s'ha produit un augment d'un 34'7 per cent en la construcció de nous habitatges respecte el 2001.

També cal destacar les xifres relatives al transport, que en el cas del FGC es tradueixen en un increment del 16'6 per cent del nombre de viatges realitzats des d'alguna de les estacions del municipi, i que en els Túnels de Vallvidrera posen de manifest un augment del 5'4 per cent.
Per a l'alcalde de Sant Cugat, la manca de més infraestructures de transport públic i privat és un dels principals problemes que frena aquest desenvolupament de la ciutat i de la comarca.

Lluís Recoder

Si a la comarca hi ha un coll d'ampolla, és la manca d'infraestructures de transport públic i privat, que són fonamentals.


A banda de les dades econòmiques, aquest butlletí recull també els indicadors més destacats en relació a la demografia i la qualitat de vida de la ciutat. En aquest sentit, cal destacar que Sant Cugat
ha crescut un 5'1 per cent el darrer any, i que el 88 per cent d'aquesta nova població prové de la immigració.

D'altra banda, Sant Cugat continua obtenint la millor nota pel que fa a qualitat de vida en relació als municipis de més de 45.000 habitants de la província de Barcelona.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.