L'Ajuntament elaborarà un Pla de Mobilitat comptant amb la participació ciutadana


  • Comparteix:

Es vol saber la opinió dels ciutadans sobre la mobilitat interna.

Es vol saber la opinió dels ciutadans sobre la mobilitat interna.

L'Ajuntament engegarà un procés participatiu com a primer pas per elaborar el Pla de Mobilitat Urbana. La voluntat del consistori és deixar el protagonisme als ciutadans perquè puguin opinar sobre una qüestió tan important com la mobilitat dins el municipi. La primera fase d'aquest projecte serà recollir tota la informació necessària per iniciar un debat.

Tal i com va aprovar el ple municipal de l'octubre, el consistori ha engegat el procés per elaborar el Pla de Mobilitat Urbana del municipi que permeti un desenvolupament sostenible de la ciutat.

El primer pas cap a aquest pla serà un procés participatiu que permeti als ciutadans opinar sobre les diferents problemàtiques de mobilitat que hi ha a la nostra ciutat. Així ho ha explicat la tinent d'alcalde de Ciutat Sostenible, Mercè Conesa, després del primer consell de mobilitat d'aquest mandat.

Mercè Conesa

Des de l'Ajuntament anirem impulsant el pla de mobilitat però hi ha una voluntat unànim que el protagonisme el tingui la societat civil.


El primer pas d'aquest procés consistirà en recollir tota la informació relacionada amb temes de mobilitat com poden ser les places d'aparcament, el parc mòbil de la ciutat o els eixos de vianants, entre molts d'altres. Totes aquestes dades serviran per encetar un debat entre diferents agents de la ciutat. Segons Conesa, tot aquest procés de recollida d'informació hauria d'estar enllestit pel proper consell de mobilitat, previst per al mes de març.

Mercè Conesa

La primera fase consistirà en recollir tota la informació necessària per després sotmetre-la a debat dels diferents agents de la ciutat.


Durant el consell de mobilitat, on van assistir representants de tots els grups polítics, entitats veïnals, comerciants i associacions de persones amb discapacitats, es va proposar que aquest pla de mobilitat pugui acabar en diferents plans sectorials que tractin les problemàtiques concretes de cada barri.
La reunió també va servir per informar sobre el pla de pilones mòbils i per plantejar la necessitat d'empendre mesures per acabar amb l'excés de velocitat a molts carrers de la ciutat.
El consell de mobilitat es reunirà a partir d'ara de forma trimestral.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.