El Mercat Pere San iniciarà al setembre 15 mesos d'obres

Imatge de la façana actual del Mercat de Pere San

Municipal

Publicat el 15/feb/13 per Sílvia González

Les obres de remodelació del Mercat de Pere San, pressupostades entre els dos i els tres milions d'euros, començaran al setembre i estaran enllestides el Nadal del 2014. Aquest dilluns l'equip de govern porta a aprovació al ple el plec de condicions del concurs d'obres, al qual no es poden presentar grans cadenes comercials i que opta per l'autogestió. Davant l'elevat cost dels treballs, el consistori deslliura els paradistes del pagament del cànon durant els primers 10 anys de concessió per després cobrar-los un cànon anual de 2.000 euros. El nou mercat, que oferirà parades de producte fresc i restauració, obrirà a les tardes.

Les condicions del concurs d'obres per remodelar el Mercat Municipal de Pere San preveuen una concessió per a 40 anys. Durant els 10 primers, els paradistes estaran exempts de pagar el cànon que, un cop passat aquest període, serà de 2.000 euros anuals.

La reforma de les instal·lacions i la construcció de les parades tindran un cost estimat que es mourà entre els dos i els tres milions d'euros, segons el regidor de Comerç, Josep Romero. Tal com va avançar Cugat.cat, les parades seran tradicionals i de producte fresc, però també hi haurà punts de restauració. Una altra novetat és que l'equipament municipal obrirà a les tardes.

Segons les últimes informacions, l'Associació de Paradistes del Mercat de Pere San s'ha constituït com a societat per poder presentar-se al concurs públic de gestió. Amb el nou projecte, els santcugatencs veuran des del carrer l'activitat comercial de l'interior del mercat gràcies a uns finestrals i l'eliminació de les parades de l'exterior que quedaran absorbides dins l'equipament.

Mentre durin les obres, de 15 mesos, el mercat no tancarà ja que els paradistes es traslladaran a la planta baixa quan es remodeli la planta principal i a l'inrevés.