El ple inicia el tràmit per expropiar l'àmbit de la benzinera de Rius i Taulet

El solar s'ubica al centre de la ciutat / Font: Google Maps

Municipal

Publicat el 15/feb/13 per Sílvia González

El ple d'aquest dilluns portarà a tràmit l'inici de l'expropiació de l'àmbit de la benzinera de Rius i Taulet on l'equip de govern té previst construir 44 habitatges públics de lloguer amb planta baixa comercial i un pàrquing de 100 places. El regidor d'Urbanisme, Pere Casajoana, ha afirmat que, en les negociacions encetades amb els propietaris, la voluntat és que l'operació s'efectuï a través d'una expropiació per mutu acord i no de forma forçosa.

La sessió plenària de febrer donarà el tret de sortida a una de les operacions urbanístiques incloses dins la modificació puntual del Pla General Metropolità (PGM) de Can Busquets i altres punts de la ciutat: l'expropiació de l'àmbit de la benzinera de Rius i Taulet.

El regidor d'Urbanisme, Pere Casajoana, ha recordat aquest divendres en roda de premsa que la Llei d'Urbanisme permet l'obtenció de sòl destinat a equipament a través d'expropiacions forçoses o per mutu acord. En el cas de l'àmbit de la benzinera de Rius i Taulet, l'equip de govern treballa l'expropiació per la via de l'entesa mútua amb la propietària dels terrenys.

Pere Casajoana

Es va parlant amb els propietaris. L'interès municipal és el mutu acord per executivitat de temps i pressupostària.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



Amb el tràmit que s'iniciarà al ple es fa una declaració pública dels béns i drets que hi ha sobre les parcel·les del solar. Després es procedirà a dirimir si l'obtenció de l'espai s'executa per expropiació forçosa o de mutu acord.

Una vegada desaparegui la benzinera Griful, el pla és construir 44 habitatges de lloguer de protecció oficial, amb una planta baixa comercial i un pàrquing de 100 places. El projecte ocuparà també el solar adjacent a la benzinera i s'englobarà en el projecte de remodelació del Mercat municipal de Pere San.