Sant Cugat reforça vincles amb Europa a través de la plataforma EU Core Cities


  • Comparteix:

Els alcaldes Trias i Conesa han participat a la trobada / Font: Localpres

Els alcaldes Trias i Conesa han participat a la trobada / Font: Localpres

Sant Cugat s'ha sumat a la plataforma EU Core Net Cities que s'ha constituït aquest dimecres a Barcelona. L'objectiu d'aquesta nova associació és transformar els municipis que estan units a través de les xarxes ferroviàries en espais connectats, intel·ligents i sostenibles. Amb aquesta adhesió, la ciutat reforça la seva implicació amb Europa a través de la seva posició estratègica a tocar del Corredor Mediterrani.

La plataforma EU Core Net Cities neix amb la voluntat de potenciar la interconnectivitat entre localitats europees per afavorir el rellançament del creixement econòmic, la competitivitat i la cohesió territorial de la Unió Europea. A més, la iniciativa comptarà amb un espai de reflexió per desenvolupar projectes comuns sobre sistemes de transport, cadenes logístiques o gestió empresarial de les ciutats.

L'alcaldessa, Mercè Conesa, ha subratllat que Sant Cugat s'hi suma per la seva posició estratègica en el Corredor Mediterrani i perquè el municipi té una 'vocació europea i orientada a l'estratègia 2020 de la Unió Europea'.

La constitució d'aquest nou ens s'ha produït en el marc del Saló Internacional de la Logística i de la Manutenció (SIL) i ha comptat amb la representació d'una trentena d'alcaldes i regidors dels municipis que s'han sumat a la plataforma, com Barcelona, Gènova, Lió, Montpellier, Toulouse i Dubrovnik.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.