L'Ajuntament i Fincas Alcaraz troben una possible solució per mantenir el xiprer i el pàrquing


  • Comparteix:

S'estudia una solució que permeti la convivència d'arbre i aparcament.

S'estudia una solució que permeti la convivència d'arbre i aparcament.

L'Ajuntament i Fincas Alcaraz estudien l'aplicació d'un sistema que permeti el manteniment del xiprer històric situat davant la Masia de Can Quitèria amb el projecte de construcció d'un aparcament soterrat de 4 plantes amb capacitat per a 200 vehicles. A l'espera d'un informe tècnic que certifiqui la viabilitat de la proposta, es contempla la construcció d'un calaix que resguardés les arrels de l'arbre i que afectaria un número limitat de places d'aparcament de la primera planta.

L'empresa constructora de l'aparcament i l'Ajuntament estudien la possibilitat de mantenir l'arbre tricentenari i alhora mantenir, quasi intacte, el projecte de l'aparcament al solar situat al carrer Girona.

La solució passaria per construir una estructura, tipus calaix o jardinera, que pugués encabir soterradament les arrels i que limitaria algunes places d'aparcament de la primera planta. La tinent d'alcalde de Territori, Mercè Conesa, ha explicat que d'aquesta manera es podria garantir la convivència del xiprer i el pàrquing:

Mercè Conesa

Noslatres pensem que en aquesta zona l'aparcament és necessari i molt demanat i volem una solució que ens permeti també garantir l'existència del xiprer.


Aquesta setmana es realitzaran unes cates per veure quin abast tenen les arrels i s'està a l'espera de l'informe que elabori un biòleg que certifiqui la viabilitat de fer aquesta estructura. Es descarta transplantar, de moment, l'arbre ja que es considera que el seu trasllat el podria malferir.

L'Ajuntament considera prioritari fer aquest aparcament per poder donar resposta a la demanda d'estacionament que hi ha actualment al centre de la ciutat. Les obres havien de començar aquest mes de gener però el xiprer va obligar a postposar la seva construcció a l'espera de trobar una solució 'satisfactòria' per totes les parts.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.