El cost municipal de les expropiacions de zones verdes arribarà als 50 milions


Temes relacionats

L'Ajuntament diu que comprar Can Busquets és 'en benefici' de la ciutat (12/gen/13)

La Floresta es beneficiarà dels diners que avanci l'AMB per les expropiacions (29/nov/12)

Sant Cugat busca una solució metropolitana per a les expropiacions de zones verdes (13/des/11)

L'Ajuntament demanarà un crèdit per fer front a les expropiacions de zones verdes (21/nov/11)


  • Comparteix:

Part de les zones verdes expropiades s'han ubicat a Can Busquets

Part de les zones verdes expropiades s'han ubicat a Can Busquets

L'Ajuntament preveu que el cost global que haurà pagat a propietaris per expropiacions de zones verdes pujarà a 50 milions d'euros, segons l'equip de govern. Fins ara el consistori ha desemborsat 10 milions d'euros, ha negociat el pagament fraccionat d'11 milions més i compta que, en els propers anys, haurà de fer front a uns altres 30 de futures sentències.

El Pla General Metropolità (PGM) del 1976 va ubicar a Sant Cugat molts dels espais verds que corresponien a altres ciutats metropolitanes més urbanitzades. Els drets expropiatoris dels propietaris d'aquests terrenys han posat en dificultats, en els últims anys, les finances municipals.

Segons dades de l'equip de govern, el cost total aproximat que el consistori haurà pagat als propietaris en aquest procés serà al voltant de 50 milions d'euros. Fins ara, l'administració ha desemborsat 10 milions d'euros, 3,5 pagats per Sant Cugat i 6,5 per Valldoreix. Actualment, el consistori ha aconseguit negociar amb diversos propietaris un pagament fraccionat per valor d'11 milions més. I de cara als propers anys, l'àrea d'Economia afirma que l'Ajuntament preveu un altre pagament de 30 milions, fruit de futures sentències.

Una despesa que podia haver estat superior si es té en compte que part dels propietaris afectats de Valldoreix van arribar a un acord amb el consistori per evitar compensacions econòmiques. Se'ls permet construir en aquests espais a canvi de reubicar les zones verdes a Can Monmany i Valldoreix.

Una vegada acabi el procés, l'equip de govern diu que serà moment d'abordar amb l'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) com repartir amb altres administracions la factura de les expropiacions. Segons l'Ajuntament, l'AMB reconeix el greuge de les expropiacions i per això l'ens ha aprovat concedir crèdits als consistoris per valor del 50% del cost de les sentències.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.