L'Oficina Local d'Habitatge rep 571 consultes en el que portem d'any


  • Comparteix:

L'oficina està ubicada al carrer d'Elies Rogent

L'oficina està ubicada al carrer d'Elies Rogent

L'Oficina Local d'Habitatge ha rebut 571 consultes entre els mesos de gener i agost. La majoria de les consultes s'adrecen a la borsa de mediació de lloguer social, amb 362 per part de llogaters i 165 de propietaris. La resta de requeriments es dirigeixen a les prestacions d'urgències, unes 38, i sis més s'interessen per rebre informació de l'Ofideute.

Sis mesos després del trasllat de l'Oficina Local d'Habitatge (OLH) al carrer d'Elies Rogent, l'Ajuntament ha facilitat a Cugat.cat el total de consultes rebudes en aquesta finestreta única per a tràmits, assessorament i informació en matèria d'habitatge. El regidor de Serveis Socials, Joventut i Habitatge, Raül Grangé, ha subratllat que aquestes dades es tradueixen en una major demanda de pisos de protecció oficial però també en més coneixement sobre l'OLH.

Raül Grangé

Es tradueix en més demanda de pisos de protecció oficial, però també els ciutadans saben que tenen un lloc on consultar coses sobre habitatge.


Entre els mesos de gener i agost, l'oficina ha atès 571 requeriments, sobretot adreçats a la borsa de mediació de lloguer social. 165 propietaris hi han contactat per informar-se sobre com posar en circulació el seu habitatge amb un lloguer entre un 15 i un 20% inferior al preu de mercat. 362 persones s'han interessat per la borsa en qualitat de llogaters.

Segons dades del consistori, un total de 38 consultes s'han dirigit a l'àrea de prestacions d'urgències, i sis més han arribat a l'Ofideute, el servei d'assessorament per a famílies amb dificultats per pagar la hipoteca i en risc de perdre el seu habitatge.

L'horari de l'Oficina Local d'Habitatge és de dilluns a dijous de les nou del matí a les dues de la tarda i de quatre de la tarda a les sis. Els divendres està oberta de nou del matí a dues de la tarda.

Informació i assessorament

-Habitatge en general i de lloguer.

-Promocions d’habitatge protegit.

-Inspecció tècnica d’edificis (ITE).

-Ofideute.


Borsa d'habitatge per al lloguer social

-Mediació entre els propietaris d’habitatges desocupats que els volen llogar i les persones que busquen habitatge de lloguer a preus per sota del mercat.

-Assegurança multirisc i defensa jurídica gratuïtes.

-Redacció i signatura del contracte gratuïtament.

-Inventari del pis o de la casa que es lloga.

-Tràmits de la fiança a l’Incasòl.

-Assessorament durant tot el procés de mediació.

-Subvenció del 50% de l’IBI el primer any.


Gestions

-Cèdula d’habitabilitat de primera i segona ocupació.

-Ajuts per a rehabilitació, pagament del lloguer, pagament d’hipoteques (en situacions d’especial urgència)

-Avalloguer (garantia de cobrament del lloguer).

-Contracte de masoveria urbana: el propietari cedeix un habitatge a canvi que l’arrendatari en tingui cura i en faci les reparacions pactades abans; no hi ha relació econòmica.

-Registre de Sol·licitants d’Habitatges amb Protecció Oficial.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.