L'EMD canviarà els actuals busos per vehicles adaptats per a persones amb minusvalideses

S'han visitat diferents ciutats amb la intenció de conèixer nous autobusos per canviar la flota de Valldoreix.

Municipal

Publicat el 25/feb/04 per Silvia Gonzalez

L'EMD substituirà, en el període de mig any, l'autobús de la línia 1 per un vehicle que estigui adaptat als discapacitats i que circuli, sense problemes, pels carrers més estrets de Valldoreix. L'entitat també té previst, a llarg termini, incrementar la flota d'autobusos i la connexió de les línies amb Sant Cugat.

Actualment, Valldoreix disposa de dos autobusos: la línia 1 que cobreix el trajecte estació-Montmany i la línia 2, que comunica l'estació amb la Colònia Montserrat. Tot i que la intenció és substituïr els dos vehicles, de moment l'EMD està concentrant els seus esforços en la renovació del vehicle de la línia 1, ja que té 9 anys d'antiguitat.

El govern valldoreixenc ha posat fil a l'agulla a aquest tema visitant les localitats de Lloret de Mar, Vilanova i Sant Boi, amb l'objectiu de prendre nota del funcionament i el model dels vehicles que operen en aquestes ciutats. El vocal de transports de l'EMD, Josep-Lluís Solé, ha remarcat que els autobusos de Valldoreix no reuneixen les condicions suficients:

Josep Lluís Solé

Volem un bus adaptat als discapacitats i de fàcil accès


El canvi dels autobusos acompleix la demanda dels ciutadans que van reclamar una millora del transport públic, en un dels consells de participació ciutadana. Josep-Lluís Solé:

Josep Lluís Solé

Al consell van haver-hi bastants queixes en aquest sentit


El responsable de transports de l'EMD també ha afirmat que la voluntat de l'entitat és que, a llarg termini, es pugui augmentar la flota d'autobusos, així com ampliar el recorregut de les línies fins a Sant Cugat.