El consistori avalarà amb 300.000 euros la reforma del Mercat Pere San

Imatge de l'interior del Mercat Pere San

Municipal

Publicat el 13/mar/14 per Sílvia González

L'Ajuntament avalarà els 300.000 euros que necessita la Unió Temporal d'Empreses (UTE) que assumeix les obres i gestió del Mercat Pere San per poder optar al crèdit per finançar la remodelació de l'espai. Això ha anunciat aquest dijous el regidor de Comerç, que ha explicat que el consistori pot assumir aquest aval perquè suposa només un augment del 0,02% del deute municipal i perquè la reforma del mercat representa un 'creixement patrimonial' per a la ciutat. Les obres començaran en unes setmanes i acabaran abans de Nadal.

L'equip de govern portarà al ple d'aquest dilluns la proposta d'aprovació d'aval en operació de crèdit per al finançament dels treballs de reforma del Mercat Pere San en el marc del contracte de concessió d'obra pública i la posterior gestió i explotació del servei. El consistori ha pres la decisió, prèvia consulta amb l'interventor municipal, després que a la UTE que va guanyar a la concessió se li hagi denegat un aval.

El regidor de Comerç, Josep Romero, ha explicat en roda de premsa que el consistori es pot permetre aquest aval de 300.000 euros perquè suposa només un increment del 0'02% del deute municipal. Romero ha apuntat que el consistori ha fet el cop de cap per acabar amb la situació de provisionalitat dels paradistes i perquè avalar el nou Mercat Pere San no deixa de ser un creixement de la ciutat en patrimoni.

El regidor també ha assenyalat que apostar pel Mercat Pere San és apostar per reincentivar el comerç de la zona. L'inici d'obres, previst inicialment al gener, començarà d'aquí a unes setmanes, segons Romero, que ha garantit que, malgrat la demora, el remodelat mercat estarà a punt per a la campanya de Nadal, tal com estava previst.

L'empresa Urcotex i la societat Gourmet, formada pels paradistes i dos emprenedors locals, es van constituir en una Unió Temporal d'Empreses per optar al concurs públic per a les obres i gestió de l'espai. El crèdit bancari que, amb l'aval, podran sol·licitar és per valor d'1'2 milions d'euros. El pressupost global de les obres se situa entre els 2'5 i els tres milions d'euros i la concessió de l'espai és per a 40 anys.

El nou mercat de Pere San oferirà una oferta que combinarà la venda de productes amb els espais gastronòmics. Les obres permetran la creació de noves entrades al recinte i que continuï l'activitat dels paradistes mentre es fan els treballs.