El Pla de Millora de la Floresta s'obrirà al carrer de Margarit i l'avinguda Pere Planas


Temes relacionats

Els florestans sabran dimecres la priorització de carrers del Pla de Millora (15/mai/14)


  • Comparteix:

El carrer de Margarit, a la imatge, és un dels primers a pavimentar / Foto: Google Maps

El carrer de Margarit, a la imatge, és un dels primers a pavimentar / Foto: Google Maps

El carrer de Margarit i l'avinguda de Pere Planas seran les primeres vies que es pavimentaran dins el Pla de Millora de la Floresta que, segons les previsions, començarà a finals d'any amb un calendari de vuit mesos d'obres. Segons la priorització de carrers elaborada per l'Ajuntament i els grups de treball del districte, Margarit i Pere Planes són les vies que millor puntuació han obtingut en virtut de l'estat actual que presenten, la seva amplada i la seva limitació amb altres habitatges o la serra de Collserola.

A Santcugat.cat/web/pla-de-millora-de-la-floresta, els florestans poden consultar la classificació de carrers segons criteris de disseny i necessitat del Pla de Millora de la Floresta. Un document que situa el carrer de Margarit (sector Turó del Sol) i l'avinguda de Pere Planas (sector Colònia Parés) amb la millor puntuació (set punts) per encapçalar aquest ordre de priorització de les vies a pavimentar.

Tal com es va explicar al consell de barri extraordinari, aquest document resulta dels grups de treball, integrats per Ajuntament i florestans. Un full de ruta que conclou que 40 dels 51 carrers a asfaltar són vies en què ara el vianant circula per la calçada i que la majoria d'aquests tenen una amplada de sis metres o inferior.

A l'hora d'establir aquest ordre, els grups de treballs han donat una puntuació als carrers en funció de si limita amb cases o el parc natural, l'amplada, el seu estat actual, si disposa de serveis públics i la seva connectivitat. En el cas del carrer de Margarit, limita amb habitatges a les dues bandes del carrer i té una amplada de set metres. Amb relació a l'avinguda de Pere Planas és una via amb trams que limiten amb habitatges, amb habitatges i Collserola o només amb la serra amb una amplada inferior als sis metres.

En la priorització fixada, amb sis punts, les segueixen les places de Porters i Rubíes, dels sectors del Caqui i la Floresta Alta. Amb cinc punts arriben carrers, sobretot, dels sectors de la Colònia Mirador i Muntanyesa Sud. Amb quatre punts, les obres de pavimentació tocarien els nou sectors pendent de pavimentar. Els últims carrers que apareixen a la classificació, amb tres punts, són els carrers de Dinamarca, Auró, Cedrela, Cupre, Camí antic de Can Borrull i Camí del Font del Fumet; i els passatges de Llimona i Fumet.

El Pla de Millora de la Floresta té previst actuar en el 75% dels carrers pendents de pavimentar amb un pressupost de 2,5 milions d'euros a càrrec de l'Ajuntament. Tal com va assegurar l'equip de govern, la setmana passada va començar el procés de licitació de les obres amb la previsió que a l'octubre es faci l'adjudicació per iniciar els treballs a finals d'any. La licitació es farà sobre aquest llistat de carrers i places considerant la seva importància dins del teixit de la Floresta, partint de la base que amb el pressupost previst no es poden fer el tots els carrers, segons la documentació penjada a la web de l'Ajuntament.

La pavimentació d'aquests 51 carrers forma part de la primera fase del Pla de Millora, que continuarà amb una segona en què s'abordaran les actuacions a escales i passatges. Actualment, tècnics municipals i els veïns que ho desitgin visiten el tercer dilluns de cada mes, durant els propers sis mesos, tots els sectors en què s'intervindrà per poder detectar les necessitats de la zona.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.