ERC vol enfortir la cultura tradicional i popular amb la creació d'un centre


  • Comparteix:

ERC proposa crear un Centre de Cultura Tradicional i Popular per promoure el patrimoni i preservar la memòria històrica. Aquest és un dels eixos del programa electoral de Cultura i Educació dels republicans, que també inclou la recuperació del Celler Cooperatiu i la reconversió de la Casa Aymat en un centre de creació jove.

Amb aquestes propostes, ERC pretén posar la cultura 'a l'abast de tothom'. Els republicans donen especial importància al foment de la cultura popular i tradicional, amb la creació d'un centre destinat a difondre els aspectes històrics i patrimonials de la cultura més arrelada a Sant Cugat.

L'alcaldable republicà, Raül Grangé, explica els objectius que tindria aquest nou centre.

Raül Grangé

Preservar el patrimoni i la memòria, reequilibrar les infraestructures culturals, impulsar l'associacionisme i garantir el vincle educació-cultura.


Esquerra també proposa recuperar alguns equipaments per a l'ús cultural, com el Celler Cooperatiu. Ho explica el president de la comissió de Cultura d'ERC, Ignasi Millet.

Ignasi Millet

El Celler és un espai vital que es podria fer servir com a hotel d'entitats. També volem seguir potenciant el Museu de Sant Cugat.


Tot i així, la formació planteja desvincular els equipaments culturals que actualment depenen del Museu, com la Casa Aymat. Sobre aquest equipament, els republicans volen reconvertir-lo en un centre de creació artística obert als joves.

El programa de Cultura d'ERC també preveu crear un Centre d'Interpretació i Turisme que substitueixi l'actual oficina del Monestir, construir una tercera biblioteca municipal i obrir una sala d'espectacles de petit format.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.