L'enganxada de cartells donarà avui el tret de sortida a la campanya electoral


  • Comparteix:

La campanya electoral comença aquesta mitjanit amb la tradicional penjada de cartells que faran els partits polítics per diversos punts de la ciutat. Un total de nou candidatures concorren als comicis locals.

Al consistori sortint hi ha cinc forces polítiques i 25 regidors. Actualment formen equip de govern CiU, que té 10 regidors, i ERC, que en té 3. A l'oposició hi ha el PSC amb 6 representants, i ICV-EUiA i el PP que en tenen 3 cadascuna.

Els residents de Valldoreix també elegiran en president de l'Entitat Municipal Desecentralitzada. Els vocals de l'EMD s'assignaran a partir dels vots dels valldoreixencs a les eleccions municipals.

A més d'aquests 5 partits enguany també opten a accedir al ple la Candidatura d'Unitat Popular (CUP), la Unió d'Independents de Sant Cugat (UNIS), Ciutadans-Partido de la Ciudadanía i el Partit Republicà Català.

Radio Sant Cugat farà una cobertura exhaustiva de la campanya amb debats sobre qüestions dels diferents programes polítics com l'habitatge o la seguretat ciutadana i entrevistes a representants de les formacions amb representació al Consistori.

El coordinador de l'OAMCIC, Xavier Fornells, explica així la cobertura electoral de Ràdio Sant Cugat.

Xavier Fornells

Intentarem fer la màxima cobertura possible com a servei públic que som. Tant en precampanya com en campanya la nostra intenció és que els santcugatencs coneguin tots els candidats.


L'emissora municipal aplicarà el sistema de quotes i blocs proporcionals en contra de la voluntat dels seus treballadors, que són partidaris d'aplicar el criteri d'interès periodístic.

Segons una enquesta electoral del 'Diari de Sant Cugat', CiU ampliaria el seu avantatge i podria guanyar un regidor, situant-se en 11. El PSC podria reduir la seva representació al consistori a 5 regidors i el PP també correria el risc de perdre un representant, que passaria a Ciutadans, que per primera vegada entraria a l'Ajuntament. Tots els partits han relativitzat els resultats d'aquesta enquesta per l'alt índex d'indecisos que hi ha entre l'electorat.

La campanya electoral finalitzarà el 25 de maig per donar pas a una jornada de reflexió que culminarà amb la celebració de les eleccions el 27 de maig.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.