Els partits prometen més suport a les entitats culturals de la ciutat


  • Comparteix:

Els partits aposten per potenciar el paper del teixit associatiu en la definició de la programació cultural de la ciutat. En un debat electoral a Ràdio Sant Cugat, les cinc formacions amb representació al consistori han explicat diverses fórmules per enfortir la feina de les entitats i garantir que l'oferta cultural arriba a tota la població.

El número 8 a les llistes de CiU, l'independent Xavier Escura, ha apostat per fer convergir el públic més arrelat a la ciutat amb els sectors de nouvinguts que es mantenen al marge del teixit associatiu.

Xavier Escura

Hi ha una massa de gent que encara no està integrada a la xarxa associativa i que necessita l'oferta cultural pública.


Des del PSC-CpC, el número 4 a les llistes, l'independent Àlvar Roda, ha proposat un canvi de mentalitat per donar-li el protagonisme cultural a les entitats.

Àlvar Roda

L'Ajuntament té la responsabilitat de fer la política cultural, però comptant amb les entitats, que mouen la cultura de base.


L'alcaldable d'ERC, Raül Grangé, ha suggerit que l'Ajuntament es limiti a fer de 'dinamitzador' de l'activitat associativa.

Raül Grangé

L'administració ha de crear el camp, però les entitats són les que han de jugar. Nosaltres només hem de dinamitzar.


El cap de llista d'ICV-EUiA, Xavier Boix, ha reclamat que es modifiqui la relació de 'clientelisme' entre les entitats i l'administració local.

Xavier Boix

L'Ajuntament ha d'arribar allà on no arriben les entitats. La relació no pot ser de clientelisme, sinó de màxim suport.


El número dos a les llistes del PP, Alfredo Bergua, ha demanat una relació més transparent entre el consistori i les associacions culturals, a través d'un canvi en el sistema de subvencions.

Alfredo Bergua

Volem més transparència en les subvencions, amb criteris consensuats. Calen contractes programa, no subvencions directes.


Les cinc formacions han situat el Pla de Cultura, aprovat en l'actual mandat, com el 'full de ruta' que haurà de seguir l'Ajuntament els propers anys en matèria cultural.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.