ICV-EUiA es compromet a blindar els espais naturals amenaçats per la urbanització


  • Comparteix:

ICV-EUiA proposa desprogramar totes les zones urbanitzables no programades del municipi i arribar a acords amb els seus propietaris. Segons els ecosocialistes, aquesta mesura permetria convertir aquests espais en zones forestals i protegir tots els terrenys propers al futur parc natural de Collserola.

El cap de llista de la secció local d'ICV-EUiA, Xavier Boix, explica la proposta.

Xavier Boix

Volem que tots els espais que són 21 passin a formar part del parc natural: passar-los de zona urbanitzable a zona forestal.


A més, ICV-EUiA es mostra convençut que es poden arribar a acords amb els propietaris d'aquestes zones sense 'donar més del que pertoca'.

Xavier Boix

Els propietaris de zones 21 no tenen drets pel fet de ser propietaris. Estem oberts a arribar a acords amb ells, però en la mesura que toca.


Els ecosocialistes han estat acompanyats per l'alcade i alcaldable d'ICV-EUiA de Molins de Rei, Ivan Arcas, qui ha explicat l'experiencia del municipi en aquesta matèria i ha destacat que la desprogramació és 'una inversió de futur'.

La proposta inclou altres mesures de protecció de les zones amb valor ecològic. En aquest sentit, ICV-EUiA proposa incrementar les mesures de disciplina urbanística i col·laborar amb entitats supramunicipals.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.