ERC proposa mesures per protegir els drets lingüístics dels catalans


  • Comparteix:

ERC vol revifar el Pla de Normalització Lingüística a Sant Cugat i donar ajuts als comerços per generalitzar la retolació en català. Aquestes són algunes de les mesures dels republicans per preservar els drets lingüístics dels catalans i combatre la tendència a la castellanització que, segons asseguren, promouen el PP i Ciutadans.

ERC parteix d'una concepció integradora de la llengua, entesa com un instrument de cohesió social per als nouvinguts. L'alcaldable republicà, Raül Grangé, considera que la normalització lingüística del català torna a estar en perill i proposa mesures com un programa d'ajuts als comerços per generalitzar la retolació en català.

Raül Grangé

No ho volem fer amb imposició, sinó amb simpatia. Per als comerços és un valor afegit que els rètols i l'etiquetatge estiguin en català.


ERC també proposa revifar el Pla de Normalització Lingüística a Sant Cugat, condicionar els contractes de serveis de l'Ajuntament a l'ús del català i potenciar la programació cultural en aquesta llengua.

Segons Grangé, Ciutadans i el PP tenen una concepció mal entesa del bilingüisme.

Raül Grangé

El catalans són bilingües al 100%. Ara falta que molts dels castellanoparlants també siguin bilingües, que és el que vol evitar Ciutadans.


ERC valora positivament l'aplicació del Pla de Ciutadania en aquest mandat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.