CIU es compromet a fer del Vallès una 'locomotora econòmica' del país


  • Comparteix:

Felip Puig, Lluís Recoder i Josep Rull.

Felip Puig, Lluís Recoder i Josep Rull.

Convergència i Unió aposta per convertir els dos Vallès en una nova centralitat de Catalunya que trenqui amb la concepció 'sectària' i 'caciquista' del fet metropolità dels socialistes. La federació nacionalista s'ha compromès a convertir la comarca en el 'Silicon Valley' de la Mediterrània i fer del Vallès un centre de coneixement i la locomotora econòmica del país.

En un acte a Granollers, que ha aplegat els candidats i candidates pels dos Vallès, la federació nacionalista ha apostat per crear una Catalunya en xarxa que trenqui amb la concepció 'centralista' que del fet metropolità dels socialistes.

Agafant les paraules que tantes vegades ha reclamat Lluís Recoder, el número tres per Convergència i Unió, Felip Puig, ha destacat que el Vallès ha de deixar de ser el 'pati del darrere' de Barcelona per convertir-se en una nova capital de Catalunya que concentri la indústria del coneixement i empreses de primer nivell econòmic:

Felip Puig

Aquest territori pot ser el Silicon valley de la Mediterrània.


Amb aquest objectiu, Convergència i Unió s'ha compromès a tirar endavant infraestructures vitals pel desenvolupament econòmic d'aquesta zona com el Quart Cinturó, la via ferroviària Papiol-Mollet, la prolongació del Metro del Vallès i connexions en l'eix entre Terrassa, Vacarisses i Sant Cugat.

El candidat número 14 a les llistes i alcalde de Sant Cugat, Lluís Recoder, ha explicat que en aquesta nova centralitat del Vallès, Sant Cugat ha de jugar un paper estratègic vital. Recoder, però, ha alertat que aquest desenvolupament ha d'anar acompassat amb la preservació de l'entorn natural:

Lluís Recoder

Estem a l'eix de la B-30 qye té un futur vinculat al coneixement.


La nova concepció del país 'en xarxa' proposada pels nacionalistes no atempta, diuen, contra la capitalitat de Barcelona, sinó que l'ha de complementar. En aquest sentit, Felip Puig, ha acusat els socialistes de tenir una concepció 'sectària' del fet metropolità:

Felip Puig

Nosaltres fem propostes constructives no com el PSC que actua 'sectariament.


Un altre dels compromisos passa per la protecció - conjuntament entre Generalitat i ajuntaments -, de l'eix que va de Sant Llorenç del Munt, el Montseny i Collserola. Én aquest sentit, especial atenció mereixeran els espais verds inclosos en l'àrea entre la Serra de Gallecs i l'anomenada Via Verda.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.