CiU és la primera força a Sant Cugat, tot i que les formacions que més creixen són ERC, ICV-EA i PP


  • Comparteix:

Lluís Recoder revalida com a diputat, i ho celebra a la seu de CDC

Lluís Recoder revalida com a diputat, i ho celebra a la seu de CDC

Convergència i Unió ha guanyat les eleccions a Sant Cugat, amb un 32,12% dels vots d'unes eleccions que han batut rècords de participació a la ciutat. Les dues formacions més votades, CiU i PSC, han perdut pes respecte als resultats del 99, mentre ERC, ICV i PP, per aquest ordre, han augmentat la seva proporció de vots.

Només dues eleccions generals han aconseguit una participació més alta a Sant Cugat, que aquest diumenge ha arribat al 70,74%, assolint un record, en termes absoluts, de 33.896 vots.

La federació nacionalista ha batut el seu propi rècord en unes eleccions al Parlament, amb més d'11.200 vots. Tot i així, CiU només ha aconseguit el 32,12% dels vots, els resultats més baixos des de l'any 84.

El PSC ha estat la segona força més votada amb 7.892 vots, però ha baixat en termes absoluts i relatius respecte a les eleccions del 99. La formació socialista ha aconseguit el 23,56% de les paperetes.

ERC és la formació que ha crescut més des de les últimes eleccions, i es consolida com la tercera força més votada, amb 6.569 vots que representen el 19,39% dels vots. En termes absoluts, Esquerra Republicana ha aconseguit el millor resultat en eleccions al Parlament, i ha superat fins i tot els vots que va captar a les últimes municipals.

Pel que fa al Partit Popular, ha augmentat en tres punts percentuals el seu nombre de vots, fins arribar al 13,24% dels vots. Els populars han aconseguit el millor resultat en unes autonòmiques en termes absoluts, però baixen en tant per cent respecte el 95.

Iniciativa per Catalunya Verds- Esquerra Alternativa és la segona formació que més ha crescut, amb un augment de gairebé 5 punts percentuals, però es manté com a cinquena força a la ciutat. A l'igual que el PP, els ecosocialistes aconsegueixen el millor resultat en termes absoluts, però reculen respecte els resultats del 95.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.