El PSC emplaça ERC a formar un govern d'esquerres tripartit


  • Comparteix:

El PSC-CpC es manté com la força política més votada a Catalunya amb un 31,17% de la participació, tot i situar-se 4 escons per sota de CiU. La formació ha emplaçat a ERC a no trair l'electorat progressista que aposta per un govern d'esquerres al Parlament. A Sant Cugat, el PSC es planteja una profunda reflexió a tots els nivells, després d'una pèrdua de més de mil vots respecte les eleccions anteriors.

La llei d'Hondt ha tornat a jugar una mala passada al partit de Pasqual Maragall. Amb poc més d'un milió de vots, 8.000 més que CiU, els socialistes afronten nova etapa amb 8 escons menys que a l'anterior legislatura.

Malgrat els resultats, el PSC es mostra esperançat que els republicans escullin l'opció de formar un govern amb les forces d'esquerra, en comptes d'una aliança amb CiU. Segons el portaveu del PSC local, Jordi Menéndez, ERC afronta una elecció decisiva pel futur dels catalans:

Jordi Menéndez

El discurs ambigu que ha mostrat ERC s'ha mantingut fins ara


A Sant Cugat, els socialistes han tornat a reviure el fracàs dels comicis municipals. El PSC ha obtingut prop de 8.000 vots, mil menys que a la comtessa electoral de 1999. Davant el descens de suport ciutadà, Jordi Menéndez ha dit que ha arribat el moment que el PSC faci un 'pensament':

Jordi Menéndez

Els resultats obtinguts a Sant Cugat em suposen una reflexió profunda que no obviaré


Amb 42 diputats, el PSC és conscient que el canvi que ha promulgat per Catalunya només el pot decidir ERC, que també podria decantar-se per formar una majoria nacionalista amb CiU. Una possibilitat que els socialistes considerarien una traïció a l'electorat d'esquerres que ha fet confiança al partit de Josep-Lluís Carod-Rovira.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.