ERC aposta pel concert i la internacionalització de l'economia


  • Comparteix:

ERC continua defensant el concert econòmic i aposta per la internacionalització de les empreses catalanes. En la presentació del programa econòmic, el candidat Josep Huguet referma la intenció de suprimir l'impost sobre els hidrocarburs - conegut com a 'cèntim sanitari'- i reformar la taxa sobre successions.

Segons ERC, Catalunya no pot renunciar al sector industrial. En aquest sentit, els republicans aposten per crear més centres tecnològics i posar en sintonia els coneixments de les universitats amb les necessitats empresarials.

Segons Huguet, Catalunya ha d'invertir en capital físic i humà per millorar posicions econòmiques. En infraestructures, els republicans consideren imprescindible incrementar la xarxa ferroviària i aconseguir el traspàs dels aeroports catalans.

En àmbit d'impostos, els republicans volen reduir la pressió fiscal sobre els catalans, amb mesures com la supressió de l'impost sobre hidrocarburs.

Escoltem Huguet.

Josep Huguet

Proposem la liquidació de l'impost sobre la benzina. Si és tan bo el nou finançament, caldira eliminar-lo.


D'altra banda, ERC continua reivindicant el concert econòmic. Segons Huguet, aquesta opció encara està més justificada després de 'la decepció' amb el nou sistema de finançament.

Josep Huguet

Mentre no hi hagi solucions per al finançament, Catalunya estarà coixa. Mantenim la reivindicació del concert econòmic.


Pel que fa a la creació de companyies, Huguet s'ha mostrat partidari de suprimir els entrebancs burocràtics en iniciatives empesarials. Els republicans també proposen oferir diner públic des de l'Institut Català de les Finances (ICF) per incentivar la creació d'empreses.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.