CiU contempla tenir ministres amb Zapatero si governa a Catalunya


  • Comparteix:

Felip Puig, durant l'entrevista a Ràdio Sant Cugat

Felip Puig, durant l'entrevista a Ràdio Sant Cugat

CiU obre les portes a tenir ministres a un executiu de Zapatero si governa a Catalunya. El candidat nacionalista Felip Puig diu que el president espanyol 'somia' amb un govern de CiU per evitar el desgast polític amb una reedició del tripartit.

El número 3 de la candidatura nacionalista per Barcelona, Felip Puig, considera que el PP desitja un nou tripartit per erosionar Zapatero.

El polític avança que la federació s'implicarà més en l'estabilitat política d'Espanya si governen a Catalunya. D'aquesta manera, el desplegament de l'Estatut podria avançar més ràpidament, segons Puig. El dirigent nacionalista també hi ha posat altres condicions.

Felip Puig

Si governem Catalunya i si hi ha altres pactes, podríem tenir dos o tres ministres .


El candidat nacionalista ha defensat que el català sigui la llengua d'integració per als nouvinguts. Segons Puig, els immigrants han de tenir el dret a votar després d'haver-se integrat al país.

Pel que fa a política fiscal, Puig aposta per una reducció d'impostos. Per aquest motiu, la federació proposa eliminar la taxa sobre hidrocarburs - l'anomenat cèntim sanitari- i l'impost sobre successions.

En matèria d'habitatge, Puig ha defensat els ajuts en la compra i el lloguer de la primera vivenda. En aquest sentit, el candidat ha elogiat la política d'habitatge públic de Sant Cugat.

En infraestructures, els nacionalistes consideren prioritari acabar el Quart Cinturó. Puig també s'ha mostrat esperançat d'obtenir la gestió del servei de rodalies de Renfe.

En aquest àmbit, el dirigent defensa l'entrada d'empreses privades en la gestió de transports.

Felip Puig

La competència entre diferents operadors públics i empreses privades serà possible.


Felip Puig ha fet aquestes declaracions en el cicle d'entrevistes que Ràdio Sant Cugat organitza amb motiu de les eleccions al Parlament de l'1 de novembre.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.