Ridao assegura que l'Estatut ha estat víctima del càlcul partidista i egoïsta


  • Comparteix:

Joan Ridao assegura que durant el procés estatutari el catalanisme ha fet una exhibició de feblesa. El portaveu parlamentari d'ERC ha fet aquestes declaracions en la presentació a Sant Cugat del seu llibre 'Així es va fer l'Estatut'.

El llibre 'Així és va fer l'Estatut' descriu el procés estatutari des d'una òptica republicana. L'autor i parlamentari d'ERC, Joan Ridao, membre de la ponència per a la modificació de la norma, lamenta que al final el catalanisme s'hagi afeblit davant de Madrid. Segons Ridao, hi ha dos factors que expliquen aquest fenòmen.

Joan Ridao

Interès de Zapatero de tancar la 'carpeta catalana' i la transigència de CiU davant un mal estatut per recuperar poder polític. L'Estatut ha estat víctima del càlcul egoïsta i partidista d'uns i altres.


Davant simpatitzants d'ERC de Sant Cugat i acompanyat del president de la formació local, Andreu Freixes, Ridao ha destacat que la visió d'ERC és imprescindible per entendre el procés estatutari.

Joan Ridao

Se sol dir que la història l'escriuen els vencedors, nosaltres ens revelem perquè creiem que falta la visió d'ERC, l'autèntica instigadora de la modificació.


Per últim, Ridao ha fet referència al futur desenvolupament de la norma institucional bàsica. En aquest sentit, el republicà s'ha mostrat pessimista pel que fa al nou sistema de finançament ja que, segons ha dit, està enormement condicionat per la LOFCA, la llei de finançament de les comunitats autònomes. Ridao ha recordat que amb aquesta limitació Catalunya s'allunya molt del concert econòmic.

El diputat de CiU al Congrès Josep Sànchez-Llibre i la diputada socialista Lídia Santos també han publicat les seves experiències personals viscudes durant l'elaboració de l'Estatut del 2006.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.