ERC preveu un increment de l'independentisme si es retalla l'Estatut


  • Comparteix:

ERC augura una crescuda de l'independentisme si el Tribunal Constitucional retalla l'Estatut aprovat en referèndum. El candidat republicà per Barcelona, Joan Ridao, considera que aquesta legislatura ha demostrat que és inviable aconseguir una Espanya federal.

El candidat republicà ha refermat el compromís d'ERC a desenvolupar l'Estatut en aquesta legislatura, malgrat considerar-lo insuficient. Ridao ha advertit que els recursos d'anticonstitucionalitat presentats pel PP, el Defensor del Poble i comunitats governades pel PSOE poden causar frustració si retallen l'Estatut.

Segons Ridao, una retallada a l'Estatut seria una prova més el fracàs de l'Espanya plural de Zapatero. El dirigent republicà vaticina un increment de l'independentisme si es dilueix l'Estatut aprovat en referèndum.

Joan Ridao

S'imaginen que el Tribunal Constitucional retalla l'Estatut? Això seria una autèntica fàbrica d'independentistes.


Pel que fa al programa electoral, Ridao també ha afegit que el Quart Cinturó no solucionarà el col·lapse circulatori de la zona. En aquest sentit, els independentistes proposen incrementar el transport públic i buscar vies alternatives al trajecte del Quart Cinturó.

En economia, ERC promet rebaixar la pressió fiscal sobre la ciutadania. En concret, Ridao ha proposat reformar l'impost sobre successions en comptes de suprimir-lo com demanen altres formacions. En aquest àmbit, els republicans també defensen la supressió de l'impost sobre hidrocarburs, l'anomenat cèntim sanitari.

ERC proposa que la immigració adopti el català com a llengua vehicular. Els republicans també defensen la implantació d'oficines de la Generalitat a l'exterior per ser un pont amb la gent que vulgui treballar a Catalunya.

Ridao resumeix el posicionament d'ERC en matèria d'immigració.

Joan Ridao

Volem una política d'immigració amb reciprocitat de drets i deures.


Ridao ha fet aquestes declaracions en el cicle d'entrevistes que Ràdio Sant Cugat organitza amb motiu de les eleccions al Parlament.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.