ERC vol destinar el 0'7% del PIB de Catalunya a solidaritat


  • Comparteix:

ERC proposa destinar el 0'7% del PIB de Catalunya a cooperació internacional. En concret, els republicans preveuen arribar als 145 milions d'euros anuals en solidaritat amb altres països en comptes del 57 actuals. La secretaria de Política Internacional d'ERC i candidata republicana, Pilar Dellunde, elogia la implicació de l'Ajuntament en la promoció de la pau.

Els republicans també proposen que les accions en solidaritat prioritzin alguns territories. Segons ERC, s'haurien de triar països dels quals Catalunya rep més immigració, amb índexs de pobresa més alts o bé que pateixen guerres.

ERC proposa regir les accions de cooperació en un pla director per als propers quatre anys. Posteriorment, un pla d'avaluació hauria de valorar l'eficàcia de les mesures preses.

La principal proposta dels republicans és destinar el 0'7 del PIB de Catalunya a solidaritat. Dellunde remarca que aquesta xifra hauria de tenir en compte la contribució de Catalunya a l'Estat espanyol.

Pilar Dellunde

Volem que se'ns reconegui l'aportació en solidaritat que fa Catalunya mitjançant les aportacions econòmiques a l'Estat.


Dellunde també ha fet un balanç positu de l'aportació d'ERC en matèria de cooperació en aquesta legislatura. La republicana ha destacat l'increment de recursos destinats a les ONG i la creació del Consell Català de Foment de la Pau.

La candidata independentista també ha subratllat la importància dels ajuntaments en cooperació internacional. En aquest sentit, Dellunde ha elogiat que Sant Cugat destini l'1% del pressupost municipal a solidaritat internacional a partir del 2007.

La republicana ha subratllat que no és casualitat haver presentat el programa de cooperació i solidaritat a Sant Cugat.

Pilar Dellunde

Sant Cugat té una càrrega simbòlica per la tasca en la promoció de la pau.


La presentació del programa també ha comptat amb la presència del tinent d'alcalde de Polítiques Socials i Joventut, el republicà Toni Ramon. Ramon ha refermat el compromís del consistori a col·laborar en cooperació internacional.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.