El PSC proposa un pacte nacional d'habitatge als altres partits

Parlament 2006

Publicat el 26/oct/06 per Josep Gimeno

El PSC proposa a la resta de partits un pacte nacional d'habitatge. El candidat socialista, Josep Casajoana, considera que un acord de totes les formacions facilitaria la construcció dels habitatges públics proposats en campanya.

En aquesta qüestió, el PSC proposa per a la propera legislatura construir 50.000 habitatges públics i oferir ajuts econòmics per rehabilitar-ne 100.000. Casajoana demana que els partits aprofitin les coincidències en matèria d'habitatge per arribar a un acord nacional. Segons el socialista, una entensa entre totes les formacions facilitaria l'accés a la vivenda a la població.

Escoltem Casajoana.

Josep Casajoana

Espero que hi hagi una entesa entre partits. Hi ha qüestions com l'habitatge amb les qual no s'hi juga.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



Pel que fa infraestructures, Casajoana considera necessari la construcció del Quart Cinturó per descongestionar la circulació de la zona. No obstant això, el representant del PSC també ha defensat l'increment de xarxes ferroviàries per facilitar l'accés al transport públic. En aquest sentit, el polític socialista ha demanat que es prioritzi el traspàs de rodalies de Renfe a la Generalitat, tal com recull el nou Estatut.

En immigració, Casajoana ha defensat posar límits a l'arribada dels nouvinguts per no saturar el serveis públics. El candidat del PSC ha proposat una integració dels nouvinguts basada en l'assumpció de drets i deures,

El diputat socialista ha remarcat que el dret a vot ha de ser l'última estació en el procés d'integració de la immigració.

Josep Casajoana

La possibilitat de votar és l'últim dret que es concedeix a la immigració. Ha de ser fruit d'una integració.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



Casajoana ha fet aquestes declaracions en el cicle d'entrevistes que ofereix Ràdio Sant Cugat amb motiu de les eleccions de l'1 de novembre.