CiU condiciona el dret de vot dels immigrants a l'arrelament a Catalunya


  • Comparteix:

CiU vincula el dret de vot dels immigrants a un procés d'arrelament a Catalunya. El candidat de CiU al Parlament, Josep Rull, defensa una política d'integració basada en l'assumpció de drets i deures.

Rull ha negat que vulguin implantar un 'carnet per punts' per als immigrants. Segons el dirigent nacionalista, cal garantir l'existència de mecanismes perquè la immigració aprengui el català i assumeixi els drets i deures de la societat catalana. En aquest procés d'integració, el dret a vot seria l'última estació del procés.

Escoltem Josep Rull.

Josep Rull

Proposem permisos de llarga durada a canvi d'arrelament, com diu la Unió Europea.


En matèria d'habitatge, el polític nacionalista ha refermat el compromís de pagar als joves fins al 50% del lloguer dels primers tres anys o bé participar fins al 20% del preu de compra de l’habitatge. Rull també ha destacat que les polítiques d'accés a la vivenda també volen promoure la natalitat.

En infraestructures, Rull considera 'inajornable' la construcció del Quart Cinturó. Segons el candidat nacionalista, aquesta infraestructura viària descongestionarà el trànsit a carreteres de la zona com la B-30.

La federació també ha negat que la implantació del 'xec escolar' perjudiqui l'escola pública. Segons el candidat de la federació Joan Recasens, el xec garanteix el dret dels pares a porta els seus fils a l'escol que vulguin.

Escoltem Recasens.

Joan Recasens

Volem garantir el dret dels pares a escollir el centre on volen portar els seus fills.


Rull i Recasens han fet aquestes declaracions en el cicle d'entrevistes que ofereix Ràdio Sant Cugat amb motiu de les eleccions.






  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.