ICV confia a tenir més pes polític en un futur govern d'esquerres


  • Comparteix:

ICV mira amb optimisme el resultat de les eleccions al Parlament del proper 1 de novembre. Els ecosocialistes han remarcat que, segons les enquestes, ICV és l'única força d'esquerres que guanyarà escons, i han tornat a reivindicar l'obra del govern tripartit dels darrers tres anys. L'acte ha comptat amb la presència de la número dos de Barcelona, Dolors Camats.

En un míting a la cèntrica plaça dels 4 Cantons, la número dos de la formació ecosocialista ha fet un repàs de les propostes socials i ecologistes d'ICV. En aquest context, Camats ha tornat a rebutjar la construcció del Quart Cinturó i ha assegurat que el desenvolupament econòmic del país passa per unes polítiques més respectuoses amb el medi ambient.

La política ecosocialista s'ha mostrat partidària de continuar les polítiques endegades per l'anterior govern però ha lamentat que ICV sigui l'única formació que s'hagi compromès, des d'un primer moment, amb la feina del tripartit. Dolors Camats.

Dolors Camats

Volem una majoria al parlament que permeti formar un govern per continuar amb les polítiques del govern anterior. Provablement Montilla hauria de ser el president però com més ICV menys Montilla.


De la seva banda, el portaveu local d'ICV-EUiA, Xavier Boix, s'ha mostrat optimista pel que fa als resultats de les eleccions, assegurant que la majoria social vol un govern d'esquerres.

Xavier Boix

Som optimistes no només perquè les enquetes ens donen un increment de vots sinó perquè la gent del carrer ens diu que hem estat coherents i lleials. La majoria social del nostre país vol un govern d'esquerres.


Els ecosocialistes han aprofitat per criticar les propostes de CiU, que consideren liberals i poc participatives, i especialment la voluntat de la federació nacionalista d'eliminar la Conselleria de Relacions Institucionals i Participació Ciutadana. Des d'ICV han denunciat també les ajudes anunciades per CiU per accedir a un habitatge, ja que segons han dit, 'amaguen polítiques de natalitat' i primen un determinat model de família.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.