Puig vol una llei de governs locals que s'adeqüi a les demandes reals de les EMD


Temes relacionats

La Generalitat aprova la llei de governs locals plantant cara a la reforma local del PP (31/jul/13)

Conesa veu bé que la Generalitat només delegui els serveis que vagin finançats (31/jul/13)

Josep Puig portarà les propostes de les EMD catalanes al Parlament (16/mai/13)

Puig critica la proposta de la JNC per canviar l'elecció dels vocals de l'EMD ( 8/mai/13)


  • Comparteix:

El president de l'EMD, a l'espera del debat parlamentari del text

El president de l'EMD, a l'espera del debat parlamentari del text

El president de l'EMD de Valldoreix, Josep Puig, espera que l'avantprojecte de llei de governs locals, que inicia ara el tràmit parlamentari, reguli de 'forma real' el funcionament de les EMD. En una entrevista a Cugat.cat, Puig considera 'lògica' la supressió de les entitats que no presentin els comptes i s'oposa frontalment a les eleccions amb llistes obertes que preveu el text perquè aportaria 'confusió' als electors.

En declaracions a Cugat.cat, el president valldoreixenc es mostra convençut que l'avantprojecte que ha aprovat aquest dimarts el govern no serà el text que resulti del debat parlamentari. A grans trets, Josep Puig considera que el document millora l'activitat de les entitats municipals descentralitzades, però espera que la normativa definitiva serveixi per regular 'de forma real' el dia a dia d'aquestes administracions.

Josep Puig

Demanem una llei que reguli realment totes les problemàtiques que pateixen les EMD en l'àmbit electoral, competencial, etc.


Preguntat sobre la porta que obre el document a l'eliminació de les EMD, Puig veu 'lògic' que la Generalitat suprimeixi aquelles EMD que no presentin els comptes anuals en dos exercicis consecutius o que, a petició de l'Ajuntament o la mateixa entitat, es proposi l'eliminació quan el manteniment de l'entitat comprometi l'estabilitat pressupostària del municipi o perjudiqui la qualitat dels serveis prestats.

Puig ha recordat que amb la seva compareixença al Parlament, com a president de l'Agrupació d'EMD de Catalunya, defensarà els interessos d'aquestes administracions i portarà a debat algunes novetats que el text introdueix en l'aspecte electoral. El president de l'EMD s'oposa rotundament al sistema de llistes obertes que preveu l'avantprojecte i que desvincularia l'elecció de vocals als resultats dels comicis a Sant Cugat.

Puig creu que aquests canvis, que estipulen 11 vocals per a un territori amb la població de Valldoreix, només aportarien 'confusió' a un sistema ja complicat però que, segons diu, fins ara ha funcionat a les EMD.

Com a president de l'Agrupació d'EMD de Catalunya, Puig ha encoratjat el 5% de les EMD que no han presentat els comptes a fer-ho i a vetllar plegades pel paper d'aquestes administracions.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.