Conesa reclama a l'AMB una solució conjunta de les ciutats en les zones verdes


Temes relacionats

El cost municipal de les expropiacions de zones verdes arribarà als 50 milions (14/oct/13)

Sant Cugat demana ajut a l'AMB per afrontar el problema de les zones verdes (20/nov/12)

Sant Cugat insta l'AMB a avançar les indemnitzacions de les zones verdes (16/nov/12)


  • Comparteix:

L'alcaldessa ha reclamat aquest dimecres a l'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) que el cost de les expropiacions de les zones verdes sigui una problemàtica assumida a parts iguals per tots els municipis de la zona. Mercè Conesa ha fet aquesta consideració en un acte de l'AMB, celebrat a Sant Cugat, on també ha demanat que el futur Pla Director Urbanístic (PDU) que substituirà el Pla General Metropolità (PGM) del 1976 sigui més transparent i pràctic per als ciutadans i les administracions.

L'alcaldessa, Mercè Conesa, considera que el PGM ja no és operatiu i recorda que des de 1976 els valors han canviat, fet que obliga a revisar el pla urbanístic. Conesa ha demanat que el nou PDU sigui més transparent i pràctic per als ciutadans i les administracions i ha reclamat el repartiment dels costos de manteniment de les zones verdes.

Mercè Conesa

El cost de les polítiques s'ha de repartir de forma igual entre tots els municipis de l'AMB, també el de les zones verdes.


Conesa ha fet aquesta demanda en un acte a EsadeCreàpolis, que ha acollit la sessió de treball 'Urbanisme i noves dinàmiques socials i productives', destinada a ser un espai de reflexió intel·lectual en el procés de redacció del nou Pla Director Urbanístic Metropolità (PDU) de l'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB).

Aquest nou pla substituirà el Pla General Metropolità (PGM) de 1976 i oferirà unes noves normes urbanístiques adaptades a la realitat social i econòmica dels 36 municipis que integren l'AMB, tal com ha explicat el vicepresident executiu de l'Àrea Metropolitana de Barcelona, Antoni Balmón.

Antonio Balmón

El territori serveix per adaptar-lo a les noves realitats.


El Pla General Metropolità (PGM) del 1976 va ubicar a Sant Cugat molts dels espais verds que corresponien a altres ciutats metropolitanes més urbanitzades. Els drets expropiatoris dels propietaris d'aquests terrenys han posat en dificultats, en els últims anys, les finances municipals.

Segons dades d'octubre facilitades Cugat.cat per l'àrea d'Economia, el cost total aproximat que el consistori haurà pagat als propietaris en la problemàtica de les zones verdes serà al voltant de 50 milions d'euros. Una despesa que podia haver estat superior si es té en compte que part dels propietaris afectats de Valldoreix van arribar a un acord amb el consistori per evitar compensacions econòmiques. Se'ls permet construir en aquests espais a canvi de reubicar les zones verdes a Can Monmany i Valldoreix.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.