Ferran Villaseñor signa el manifest socialista crític a favor de la consulta


Temes relacionats

Els regidors del PSC critiquen el 'no' del partit a la votació al Parlament (15/gen/14)


  • Comparteix:

Ferran Villaseñor és l'alcaldable del PSC per les municipals de 2015

Ferran Villaseñor és l'alcaldable del PSC per les municipals de 2015

El portaveu i alcaldable del PSC, Ferran Villaseñor, és un dels impulsors del nou moviment socialista de l'anomenat sector crític del partit que treballa per la reconstrucció d'un espai socialista, d'esquerres, d'obediència catalana, implicat en la preservació de les polítiques socials i a favor de la consulta. Aquest grup considera l'actual direcció del PSC responsable de l'execució d'un projecte allunyat de la centralitat del catalanisme polític i de la unitat entorn del dret a decidir.

Villaseñor comparteix aquest manifest amb figures com els exconsellers Joaquim Nadal, Montserrat Tura, Antoni Castells i altres líders rellevants del PSC com l'exeurodiputada Maria Badia, Pia Bosch i Manel Nadal. Tots ells recullen el mandat sorgit de l'assemblea general que els corrents crítics van celebrar a les Cotxeres de Sants el març passat i criden a celebrar una assemblea amb caràcter constituent durant la primera quinzena de juliol.

Ferran Villaseñor considera que cal ampliar l'espai socialista i aposta perquè la manera de fer-ho sigui a través d'aquest moviment, com ha explicat en declaracions a Cugat.cat. Amb tot, descarta, per ara, crear un nou partit, tot i que assegura 'és una opció que està sobre la taula'. Per Villaseñor, però, si s'arribés a aquesta situació seria un 'fracàs i una derrota del diàleg del socialisme català'.

Ferran Villaseñor

Cal que s'ampliï l'espai socialista mitjançant un moviment. No s'està proposant la creació d'un partit polític diferent al PSC, el que proposem és un moviment polític que pugui fer que aquelles persones que han marxat del partit o que estan a punt de fer-ho puguin continuar en una línia socialista.


En aquest sentit, ha afegit que busquen ampliar la base del PSC i sortir de la situació de 'marginalitat electoral' que ara tenen 'en molts municipis'. Per Villaseñor, el manifest és una 'oportunitat per recuperar l'espai perdut'.

Ferran Villaseñor

El que busquem és ampliar la base del PSC i que corregim els errors que ens han portat a una situació de marginalitat electoral en molts municipis i també de marginalitat a una possible alternativa de CiU.


El portaveu local del PSC demana que l'executiva del partit faci una 'reflexió i un gir, tant en la seva manera de veure el procés com en la seva concepció de les esquerres'.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.