Lluís Fernández substitueix Josep Romero com a regidor


Temes relacionats

La tertúlia analitza la renúncia de Romero i l'abdicació del rei ( 4/jun/14)

Josep Romero renuncia a l'acta de regidor i torna al món del comerç ( 4/jun/14)


  • Comparteix:

Lluís Fernández, en una imatge d'arxiu / Foto: Galeria Canals

Lluís Fernández, en una imatge d'arxiu / Foto: Galeria Canals

Lluís Fernández, d'UDC, substituirà Josep Romero al grup municipal de CiU i serà nou regidor a l'Ajuntament. Ara s'estudia si pot ser regidor sense cartera i continuar al capdavant de la Fundació Sant Cugat Actiu. Les àrees que depenien de Romero passaran a mans de Pere Casajoana, que serà tinent d'alcalde amb Territori i Mobilitat, i Carles Brugarolas, que afegirà Comerç a la seva tinència d'alcaldia.

L'alcaldessa, Mercè Conesa, ha explicat en roda de premsa aquest dimecres que estan estudiant la manera d'encabir la figura de Lluís Fernández a l'equip de govern i si pot continuar presidint la Fundació Sant Cugat Actiu. Conesa ha dit que és un tema que s'ha d'acordar amb la tinenta d'alcalde de Presidència, Cristina Paraira, regidora d'UDC.

Mercè Conesa

Aquest és un tema que s'està estudiant: hem d'acabar d'acordar amb la tinenta d'alcalde de Presidència com es fa aquesta incorporació i si pot ser una regidoria sense cartera o no. S'ha de veure.


Les tres àrees que fins ara depenien de Josep Romero les repartiran entre Pere Casajoana i Carles Brugarolas. Casajoana es converteix en tinent d'alcalde de Mobilitat i Territori i continua, a més, al capdavant d'Urbanisme i Obres, de les quals era el regidor. De la seva banda, Brugarolas afegeix a la seva àrea de tinent d'alcalde d'Economia, Empresa i Ocupació, la de Comerç.

Al ple municipal de juny es farà efectiva la renúncia de Josep Romero. A partir d'aquell moment tots els canvis entraran en funcionament, però no serà fins el ple extraordinari sobre l'estat de la ciutat previst per al 14 de juliol quan es presenti la dació de compte i Fernández s'estreni com a regidor.

Conesa parla de Romero
Conesa ha dit de Romero que és una persona amb una 'intel·ligència innata' i amb gran visió global de la ciutat. Ha afegit que sempre ha estat fàcil treballar al seu costat perquè 'és un treballador incansable', gran coneixedor de la realitat santcugatenca que s'ha mostrat sempre molt proper a comerciants, entitats i veïns.

Mercè Conesa

És una persona que ha estat sempre copsant la realitat de la ciutat. Ha volgut saber sempre quina és l'evolució dels barris, de les entitats i dels veïns. Sóc comprensiva i segur que fins el darrer dia segueix treballant com si fos el primer.


Trajectòria política
Josep Romero és comerciant de professió i militant de CDC. Va ser regidor de Comerç i Mobilitat entre 2003 i 2007, regidor de Comerç des de 2007 i al gener de 2011 va ser nomenat també tinent d'alcalde de Territori, Medi Ambient i Mobilitat. Des de juny de 2011, tinent d'alcalde de Territori i Sostenibilitat i regidor de Comerç. Al novembre de 2013 va passar a ser tinent d'alcalde de Territori, Mobilitat i Comerç.

La carrera política de Romero va començar al PSC a principis del 80. El 1991 va entrar a les llistes de CiU com a independent i, dos any més tard, es va fer militant de CDC. Després d'un parèntesi allunyat de la política, el 2003 es va incorporar a l'equip de l'aleshores alcalde Lluís Recoder.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.