El PSC local vol un referèndum sobre l'organització de l'Estat espanyol


  • Comparteix:

Els regidors socialistes en imatge d'arxiu

Els regidors socialistes en imatge d'arxiu

El PSC local reclama una reforma de la Constitució espanyola en sentit federal on es debati la figura del cap de l'Estat. Els socialistes santcugatencs es desmarquen així de Rubalcaba i Navarro, que donen suport a la proclamació de Felip VI. El PSC de Sant Cugat aposta per un referèndum on la ciutadania expressi com ha de ser l'organització política de l'Estat espanyol.

En un comunicat, el PSC santcugatenc diu que és necessari que aquesta reforma sigui 'fruit d'un procés del qual el conjunt dels ciutadans se'n sentin partícips, i que resulti una transformació profunda de l'Estat espanyol per a l'aprofundiment de la democràcia'. En aquest sentit, afegeix que la ciutadania ha de tenir la darrera paraula sobre el conjunt de les qüestions que afecten l'ordre constitucional, 'inclosa la decisió sobre si la forma política de l'estat espanyol ha de ser la d'una monarquia parlamentària o la d'una república federal'.

El regidor socialista Pere Soler ha criticat el paper del PSOE en aquesta qüestió durant la tertúlia 'El Gall del Monestir' de Cugat.cat.

Pere Soler

Aquesta llei orgànica s'aprova amb una majoria absoluta i els vots del PSOE no són necessaris, per tant, entenc encara menys el posicionament i que no es planti dient que volen un referèndum sobre quin ha de ser el model de l'Estat si tenir una monarquia o una república.


Soler lamenta, a més, que els diputats del PSC al Congrés espanyol no plantin cara als socialistes espanyols i es desmarquin de la votació.

Pere Soler

Què faran els nostres diputats? Miri, no ho sé. Em sembla que tothom té en ment el paper que jugarem allà, que serà el del trist paper si ens tornem a posicionar a la banda del sí.


El príncep Felip serà proclamat nou rei d'Espanya el 18 de juny després que el consell de ministres espanyol hagi regulat l'abdicació.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.