El PSC impugnarà el nomenament de Fernández si segueix a Sant Cugat Actiu


Temes relacionats

Lluís Fernández substitueix Josep Romero com a regidor ( 4/jun/14)

El PSC lamenta que el govern utilitzi la Fundació Sant Cugat Actiu per posar-hi càrrecs 'a dit' ( 7/des/11)


  • Comparteix:

Els socialistes, en una imatge d'arxiu

Els socialistes, en una imatge d'arxiu

El PSC impugnarà el nomenament de Lluís Fernández com a regidor si continua com a director de la fundació Sant Cugat Actiu. Els socialistes veuen incompatibilitats en la possible compaginació dels dos càrrecs del futur regidor.

En roda de premsa, l'alcaldessa, Mercè Conesa, va assegurar que estan estudiant la manera d'encabir la figura de Lluís Fernández a l'equip de govern i si, al mateix temps, pot continuar presidint la fundació Sant Cugat Actiu. Segons el PSC, els dos càrrecs són incompatibles i vulneren l'articulat de la Llei Orgànica del Règim Electoral General, que recull la incompatibilitat amb el càrrec de regidor el fet de ser funcionari o personal actiu de l'Ajuntament o organismes dependents.

En declaracions a Cugat.cat, el portaveu del PSC, Ferran Villaseñor, ha valorat la tasca de Fernández al capdavant de Sant Cugat Actiu, però considera que l'ordenament jurídic no permet combinar aquest feina amb la de regidor.

Ferran Villaseñor

Nosaltres no tenim res en contra del senyor Fernández. Simplement entrem en un tema que considerem una incompatibilitat. El seu càrrec ja té relació amb l'Ajuntament.


Els socialistes també estudien demanar un informe al secretari general de l'Ajuntament perquè dictamini si es pot dur a terme, de manera legal, el nomenament de Lluís Fernández en aquestes circumstàncies.

Fernández serà nou regidor a l'Ajuntament en substitució de Josep Romero. Les àrees que depenien de Romero passaran a mans de Pere Casajoana, que serà tinent d'alcalde amb Territori i Mobilitat, i Carles Brugarolas, que afegirà Comerç a la seva tinència d'alcaldia.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.