Cerdanyola afirma que la Generalitat respectarà la Via Verda entre Cerdanyola i Sant Cugat


  • Comparteix:

L'Incasòl vol compensar la pèrdua de sòl residencial en altres municipis de l'àmbit del PGM.

L'Incasòl vol compensar la pèrdua de sòl residencial en altres municipis de l'àmbit del PGM.

L'alcalde de Cerdanyola, Toni Morral, assegura que la Via Verda que separa Cerdanyola de Sant Cugat no es tocarà ni un mil·límetre i que té el compromís del govern de la Generalitat que es respectarà fil per randa el projecte del Centre Direccional signat amb l'anterior conseller de Política Territorial, Felip Puig. De tota manera, no s'ha concretat on s'ubicaran els més de 2.000 habitatges que es deixen de construir en l'àmbit del Centre Direccional i als quals no vol renunciar l'Incansòl. El nou govern de la Generalitat ha de decidir ara on ubica les vivendes per compensar la pèrdua de sòl residencial perdut.

El conveni urbanístic signat amb l'anterior conseller d'Obres Públiques, Felip Puig (CIU) no està en perill i l'ampliació de la Via Verda entre Cerdanyola i Sant Cugat - que passa d'una franja de 400 metres d'amplada a un quilòmetre - es manté 'intacta'. Així de contundent s'ha mostrat Toni Morral davant algunes veus que temien que, amb el canvi d'executiu al capdavant de la Generalitat, el conveni pugués patir alguna modificació.

Toni Morral

Hi ha hagut la temptació o la proposta d'ubicar certs equipaments a la Via Verda. Ens hi hem oposat i finalment tothom hi està d'acord.


Les reticències han sorgit després que, en una reunió amb el departament de PTOP, el conseller Joaquim Nadal manifestés que el nou plantejament del Centre Direccional és 'lesiu' pels interessos de l'Incasòl ja que es perd sòl edificable. Morral ha explicat que s'ha acordat traslldar aquesta edificabilitat, en una part a d'altres zones de Cerdanyola, i en una altra, a d'altres municipis de l'àmbit del PGM. Morral no ha pogut concretar ni on ni amb quina proporció es repartirà aquest sòl edificable que es perd al Centre Direccional:

Toni Morral

El Quim Nadal ens va dir que no volia perdresòl residencial. Elq ue restringim aquí el posaremn a altres llocs de Cerdanyola i altres municipis. Caldrà veure on. No ho sabem.


En aquesta moments, una comissió mixta formada per representants de Cerdanyola i el departament de Política Territorial i Obres Públiques (PTOP) estan estudiant com posar damunt el mapa els punts concretats del conveni que el nou conseller ha afirmat que 'respectarà' en tot el seu redactat. Així, entre d'altres punts, es va concretar preservar la Via Verda, reduir el número d'edificacions - que passa de 5.095 a 3.300 habitatges - passant de 1.019 a 1.200 els de protecció oficial.

Recordem que el projecte inicial, impulsat pel PSC, preveia 5.095 habitatges, dels quals 4.076 eren de lliure renda.
La setmana passada la Generalitat i l'Ajuntament van signar el conveni per la ubicació del sincrotró dins el Centre Direccional que suposarà una inversió de 164 milions d'euros.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.