El PSC reclama un centre públic d'acollida d'animals per a Sant Cugat


Temes relacionats

La uaSC vol una unitat de la Policia Local per combatre el maltractament animal ( 1/abr/14)


  • Comparteix:

Villaseñor i Massanés, en roda de premsa

Villaseñor i Massanés, en roda de premsa

El PSC, amb el suport de la uaSC, presentarà al ple de dilluns una moció per planificar com la ciutat pot acollir un centre públic d'acollida d'animals. El partit, que confia que el text sigui institucional, també reclama millorar l'actual servei de recollida i les condicions de les colònies de gats, així com una campanya contra els maltractaments. L'objectiu final és actualitzar l'ordenança municipal de tinença i circulació d'animals domèstics.

Un dels punts que aborden els socialistes és la necessitat de licitar de nou la concessió del servei de recollida d'animals, que ara efectua la Residència Canina de l'Arrabassada. En virtut de la titularitat pública d'aquesta concessió és que els socialistes reclamen una millora del servei que fa el centre, així com de les instal·lacions.

El partit també posa l'accent en la planificació d'un centre d'acollida d'animals de titularitat municipal, tal com demana el portaveu del PSC, Ferran Villaseñor.

Ferran Villaseñor

Cal abordar la creació d'un centre públic. I s'ha de fer un estudi econòmic per veure si és possible.


Villaseñor ha remarcat que l'arribada d'aquest centre es pot complementar amb la tasca que ja fan espais com Cau Amic, entitat per a la qual la uaSC demana més suport en recursos. La uaSC ha treballat colze amb el PSC la moció que es presentarà aquest dilluns al ple. Un text que, com explica el seu president, Jaume Masanés, també sol·licita una unitat de la Policia Local especialitzada a combatre el maltractament als animals i una campanya informativa.

Jaume Massanés

Hi ha molt tipus de maltractament animal: pegar-los, no donar-los les vacunes, la venda ambulant...


La moció del PSC no oblida la situació de les colònies de gats, una dotzena com a mínim, que segons el PSC necessiten d'una ajuda urgent, sobretot en recursos humans.

D'altra banda, els dos partits s'han felicitat que l'Ajuntament estigui ja treballant en la revisió de l'ordenança municipal de tinença i circulació d'animals d'acolliment domèstic, tal com han conegut aquest dimarts els socialistes en junta de portaveus.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.