La CUP vol que el consistori se solidaritzi amb la vaga de fam de Jaume Sastre


Temes relacionats

Sant Cugat se solidaritza amb la defensa del català a les Illes Balears (17/abr/12)


  • Comparteix:

Jaume Sastre / Foto: Opinacat.blogspot.com

Jaume Sastre / Foto: Opinacat.blogspot.com

La CUP proposarà al ple de dilluns que ve que l'Ajuntament doni suport a Jaume Sastre, el professor que actualment es troba en vaga de fam per reclamar al govern de les Illes Balears un canvi en la seva política lingüística. Amb aquest text, els independentistes també volen instar l'executiu de Bauzá a dialogar amb la societat civil illenca per trobar una solució consensuada al 'conflicte educatiu'.

La moció protesta per la situació de conflicte lingüístic a les Illes Balears causada pel Tractament Integrat de Llengües (TIL) del govern del PP. Segons la formació independentista, la proposta popular pretén establir un sistema educatiu trilingüe que 'relega el català als àmbits de l'antropologia' i en fomenta el desús quotidià.

Des de fa 35 dies, el mestre Jaume Sastre es troba en vaga de fam per reivindicar aquesta problemàtica i reclamar al govern que dialogui. En declaracions a Cugat.cat, el regidor de la CUP Ignasi Bea ha remarcat que cal que els ajuntaments donin suport a la seva acció.

Ignasi Bea

Només demana que el govern dialogui amb l'Assemblea de Docents. És una situació prou greu per buscar el màxim nombre de suports.


De fet, el consistori ja va donar suport fa dos anys als membres de Jubilats per Mallorca en la seva lluita en defensa de l'ús del català a les administracions balears. Aquest col·lectiu també va dur a terme una vaga de fam per protestar per la política del PP envers el català a l'àmbit públic.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.