Les contribucions especials a la Capella de Sant Joan de Mira-sol, avui al ple


Temes relacionats

Les contribucions especials a la Capella Sant Joan, al ple municipal de dilluns (12/jun/14)

La CUP vol que el consistori se solidaritzi amb la vaga de fam de Jaume Sastre (10/jun/14)

El PP vol suprimir la plusvàlua municipal en els casos de pèrdua de patrimoni (10/jun/14)

El PSC reclama un centre públic d'acollida d'animals per a Sant Cugat (10/jun/14)


  • Comparteix:

Imatge d'arxiu d'una sessió plenària

Imatge d'arxiu d'una sessió plenària

El ple debat aquest dilluns la proposta de contribucions especials per al projecte d'urbanització del sector de la capella de Sant Joan de Mira-sol. Els grups municipals també s'hauran de posicionar sobre gairebé una desena de mocions, en una sessió que formalitzarà la renúncia a l'acta de regidor de Josep Romero. El ple comença a les set de la tarda i mitja hora abans té lloc la sessió de participació ciutadana.

L'equip de govern buscarà el suport dels grups municipals en el vistiplau a les contribucions especials per al projecte d'urbanització del sector de la capella de Sant Joan de Mira-sol. Els treballs estan pressupostats per 2,4 milions d'euros, dels quals l'Ajuntament n'assumirà 814.000, la partida de lliure disposició pagarà altres 300.000 i la resta serà assumida pels veïns. Tot i així, l'equip de govern espera que les ofertes de les empreses interessades a dur-los a terme rebaixi el cost total i, per tant, les contribucions dels veïns.

A més, l'àmbit de Territori porta a votació l'aprovació inicial de la modificació del Pla General Metropolità (PGM) per a la supressió de la reserva viària entre l'avinguda de Can Volpelleres, i la de la zona entre Ca n'Ametller, l'AP7 i la carretera de Rubí per urbanitzar aquesta àmbit, entre el centre comercial i el futur Leroy Merlin.

Els grups municipals també ratificaran la declaració de la junta de portaveus de suport al mestre de les Illes Balears Jaume Sastre, en vaga de fam per defensar l'ensenyament en català. Respecte a les mocions; CiU, el PSC, ICV-EUiA i la CUP expressaran la seva oposició a la línia de Molt Alta Tensió (MAT) de Collserola. La federació nacionalista també buscarà el rebuig a la supressió de canals de TV3.

El PP proposa la supressió de la liquidació de l'Impost sobre l'Increment del Valor dels Terrenys de Naturalesa Urbana, conegut popularment com a plusvàlua, a les persones que perdin diners en la venda del seu habitatge. El text també reclama al consistori que revisi les transmissions d'immobles des del 2008 per determinar quines transaccions han comportat una pèrdua patrimonial per al venedor. El grup popular també vol la condemna del ple a tots els actes de violència de l'organització terrorista Boko Haram.

De la seva banda, el PSC porta la planificació d'un nou centre de recollida d'animals, mesures per garantir el transport escolar el curs vinent i instarà la Generalitat a restablir la planificació d'escoles d'educació infantil de zero a tres anys, així com el finançament de 1.800 euros per alumne.

A més, els grups municipals s'hauran de posicionar, a instàncies d'una moció d'ICV-EUiA, sobre una reforma constitucional i la convocatòria d'un referèndum sobre la monarquia per a l'inici del procés constituent cap a la República.

La proposta de la CUP és el rebuig a la nova Llei General de Telecomunicacions.

A banda de les mocions del grups municipals, la sessió també debatrà sobre l'adhesió de Sant Cugat a la Xarxa de Ciutats Intel·ligents i haurà de ratificar els convenis amb l'Agència d'Habitatge de Catalunya. A més, debatrà la proposta de reconeixement de l'Associació de Voluntaris de Protecció Civil com a entitat vinculada a l'autoritat municipal de Protecció Civil.

Al començament del ple de juny, que arrenca a les set de la tarda, es formalitzarà la renúncia a l'acta de regidor de Josep Romero. Abans, a dos quarts de set de la tarda, tindrà lloc la sessió de participació ciutadana, també a la sala de plens.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.