El Grup de Natura s'oposa al trasllat del xiprer centenari de Can Quitèria


  • Comparteix:

Es pregunten per què prevalen els interessos de l'aparcament per sobre de la vida de l'arbre.

Es pregunten per què prevalen els interessos de l'aparcament per sobre de la vida de l'arbre.

El grup de Natura del Club Muntanyenc demana a l'Ajuntament que aturi cautelarment el trasllat del xiprer de Can Quitèria i que obri un debat ciutadà sobre si s'ha de prioritzar la construcció d'un aparcament per damunt de la supervivència d'un arbre centenari i catalogat. Segons l'agrupació ecologista, malgrat la suposada tècnica innovadora que s'aplicarà en el trasplantament, hi ha un risc real per la supervivència del xiprer.

El Grup de Natura creu que el trasllat del xiprer centenari és una 'decisió històrica' que no permet actuar unilateralment a l'Ajuntament i que, per tant, cal obrir un procés de reflexió i de participació ciutadana sobre el futur de l'arbre.

El seu portaveu, Kristian Helbolzheimer creu que la pregunta és clara: s'ha d'adaptar el xiprer a l'aparcament o, contràriament, l'aparcament ha de ser, en realitat, el que s'adapti a un element important del patrimoni de la ciutat com és el xiprer:

Kristian Herbolzheimer

La pregunta és si han de prevaldre els interessos de l'aparcament o el patrimoni de la ciutat?


L'agrupació ecologista demana que s'aturin cautelarment les obres de trasplantament. Herbolzheimer està convençut que el trasllat, per molt que s'asseguri des de l'Ajuntament que es farà amb una tècnica innovadora, corre perill. L'única manera de garantir la seva conservació és no tocar-lo del seu emplaçament:

Kristian Herbolzheimer

Alertem del perill que corre el xiprer amb aquest trasllat. Cal deixar-lo on està.


El Grup de Natura creu que hi ha d'altres opcions que cal estudiar com ara modificar el projecte de l'aparcament, reduint el nombre de places. En tot cas, demanen que s'obri un procés de reflexió, i més tenint en compte que ens trobem en plena elaboració de la segona fase de l'Agenda 21 local.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.