Podem es constitueix avui com a partit polític amb una assemblea oberta


  • Comparteix:

El Cercle Podem de Sant Cugat veurà la llum avui / Foto: Facebook Podem

El Cercle Podem de Sant Cugat veurà la llum avui / Foto: Facebook Podem

Podem es constitueix com a partit polític aquest dijous en una assemblea oberta que tindrà lloc a les set de la tarda a la plaça de Barcelona. La secció local, que s'anomenarà Cercle Podem Sant Cugat, ha preparat una trobada en què es donaran a conèixer els objectius, els equips de treball, les properes reunions i assemblees amb un torn obert de paraula.

Després dels resultats dels comicis europeus, on va aconseguir cinc diputats, la formació es marca ara el repte d'acostar-se als municipis. D'aquesta manera, els anomenats Cercles Podem tenen l'objectiu d'implantar-se als pobles i ciutats de l'Estat espanyol per donar a conèixer les seves propostes i treballar conjuntament amb el teixit associatiu local per una societat més justa i igualitària.

Podem Sant Cugat vol fomentar la participació ciutadana amb l'assemblea d'aquest dijous. Una de les implicades en l'organització de Podem Sant Cugat, Inés Luna, ha explicat que la formació funcionarà de forma assembleària.

Inés Luna

El partit realment es funda quan es fa la primera assemblea. Nosaltres només hem engegat la maquinària perquè aquest primer cercle sigui possible.


Luna també ha explicat que encara no han parlat d'aliances perquè el cercle no està encara constituït i que les prioritats són calibrar la participació i marcar-se objectius. A més, ha fet una crida a través dels seus perfils locals a Facebook i Twitter per recollir suports.

Liderat pel tertulià i professor de Ciències Polítiques Pablo Iglesias, Podem és un partit que aposta per un canvi profund de la democràcia. Segons les seves tesis, les institucions polítiques i econòmiques es troben en mans d'una 'casta' política corrupta que s'ha enriquit gràcies al sistema. Per solucionar aquesta situació, la formació proposa un canvi radical que començi des de baix, des de la ciutadania, per poder garantir un estat transparent i que vetlli pels drets fonamentals de les persones.

A les eleccions europees, Podem va treure més de 1.000 vots a Sant Cugat, amb poc més d'un 3% del total dels sufragis.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.