Sant Cugat ingressa a la Xarxa Espanyola de Ciutats Intel·ligents


Temes relacionats

Sant Cugat explica el seu model al congrés d'Smart Cities a Amsterdam (13/mai/14)

Sant Cugat arriba als dos anys d''Smart City' amb el repte de ser més eficient (27/nov/13)

Sant Cugat i Barcelona impulsaran l'economia a través de l''Smart City' ( 7/feb/13)

Sant Cugat exposa la seva experiència al congrés internacional Smart City Expo ( 9/nov/12)


  • Comparteix:

El municipi demana entrar a la Xarxa Espanyola de Ciutats Intel·ligents

El municipi demana entrar a la Xarxa Espanyola de Ciutats Intel·ligents

Sant Cugat s'adhereix a la Xarxa Espanyola de Ciutats Intel·ligents. El ple ha donat el vistiplau pel qual el municipi passa a formar part d'aquesta xarxa, que té com a objectiu compartir experiències i enfortir la cooperació en innovació urbana intel·ligent. La CUP ha estat l'únic partit en votar en contra ja que considera incongruent defensar la independència del país i entrar a una xarxa espanyola.

L'acord de ple remarca que l'Ajuntament està compromès amb el desenvolupament d'un model de ciutat intel·ligent basat en el coneixement i la innovació. En els darrers anys, la implantació de sistemes intel·ligents s'ha desplegat en àmbits com la mobilitat, l'energia, el medi ambient, els serveis a les persones i l'espai urbà. Algunes experiències pràctiques han estat la creació del primer carrer intel·ligent integral de Catalunya, l'estalvi energètic aplicat als edificis municipals, la gestió de residus en línia, el rec intel·ligent i el control dels fluxos de trànsit.

La Xarxa Espanyola de Ciutats Intel·ligents es va crear el 2012 a Logronyo com a fòrum associatiu per enfortir la cooperació en innovació urbana intel·ligent, compartir experiències i aplicar polítiques basades en el desenvolupament tecnològic. La constitució formal de l'entitat va tenir lloc el 12 de juny del 2012 a Valladolid.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.