Sant Cugat condemna la violència i segrestos de Boko Haram

Boko Haram va segrestar 276 nenes a Nigèria / Foto: AFP (YouTube)

Política

Publicat el 16/jun/14 per Anna González

Els grups municipals han condemnat aquest dilluns el segrest de nenes per part del grup terrorista Boko Haram i l'ús de la violència contra les dones en les guerres i actes de grups terroristes. Tots els grups han donat suport a aquest rebuig, que és fruit d'una moció presentada pel PP amb esmenes d'ICV-EUiA i CiU.

Segons la moció, el grup s'ha cobrat la vida de més de 5.000 persones. Una de les darreres accions és el segrest l'abril passat de 276 nenes d'una escola de secundària de Chibok, a Nigèria. Actualment, el grup té retingudes 219, ja que la resta ha aconseguit escapar. A aquestes se sumen les vuit nenes que van ser segrestades al maig a Warabe.

Davant aquests fets, la moció, presentada pel PP i esmenada per ICV-EUiA i CiU, expressa la 'més enèrgica condemna' a tots els actes de violència comesos per l'organització terrorista Boko Haram. També als actes que es produeixen contra les dones en tot el món i contra la pràctica sistemàtica de violacions, tortures i morts de dones com a arma de guerra.

L'Ajuntament també s'adhereix a les declaracions de condemna d'aquest acte de violència contra les dones i expressa el seu suport als moviments i iniciatives socials en defensa de la llibertat i els drets d'aquest col·lectiu. Per això, l'acord se suma a les peticions de alliberament immediat i incondicional de les nenes nigerianes segrestades per Boko Haram.

La moció ha comptat amb el suport de tots els grups municipals després d'eliminar amb les esmenes a les referències religioses dels atacs violents de Boko Haram. En aquest sentit, el portaveu del PP, Jordi Carreras, ha defensat la necessitat aquests actes contra les dones, però ha reiterat que es tracta d'un grup islamista radical.

Jordi Carreras

S'ha tractat del segrest d'unes noies i per tant un atemptat a les dones. Són islamistes radicals.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



De la seva banda, però, la regidora d'ICV-EUiA Roser Casamitjana, ha defensat que la voluntat de les esmenes és eliminar el caire religiós i posar èmfasi en l'atac a les dones.

Roser Casamitjana

Volem amb les esmenes treure el caire religiós i fer més èmfasi en l'acte de violència contra les dones.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



En aquest sentit, el text final incideix en l'ús de la violència contra les dones com a arma de guerra, alerta de l'increment d'aquest tipus de casos i reitera la condemna del consistori a la violència contra les dones.